שונטל אלמועלם משתפת אותנו במתכון מנצח וקל לרוגלך כמו במאפיה.
לבצק השמרים:
3 וחצי כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 ביצים גודל L
100 גרם חמאה רכה
חצי כפית מלח
שליש כוס חלב פושר
למילוי:
100 גרם חמאה מומסת
שלושת רבע כוס קקאו
כוס סוכר
לציפוי:
ביצה
לסירופ:
כוס מים
כוס סוכר
אופן ההכנה
1. מנפים את הקמח לקערה המיקסר.
2. מוסיפים את השמרים מערבבים.
3. מוסיפים את הסוכר מערבבים
לאחר מכן את הביצים ואת החמאה
מתחילים לערבל במיקסר
תוך כדי ערבוב שופכים את החלב לא תמיד צריך את כל הכמות תלוי בסוג הקמח אז מתחילים בזרם איטי.
4. ממשיכים לערבל במשך 7 דקות לבצק רך וחלק.
5. מעבירים לקערה משומנת מתפיחים כשעה.
6. לאחר שעה מורידים את הבצק למשטח עבודה קורצים לארבעה עיגולים כל עיגול מרדדים למלבן דק.
7. מורחים מין המילוי שעשינו
( את המילוי פשוט ממיסים את החמאה מוסיפים את הקקאו והסוכר ומערבבים)
חותכים למשולשים מגלגלים מהצד הארוך לצר.
8. מסדרים בתבנית נותנים עוד התפחה של רבע שעה מורחים בביצה מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות 30-35 דקות או עד שממש מזהיבות מוציאים מהתנור מורחים ישר בסירופ שהכנו
( לסירופ שמים הכל על הגז מבשלים )
בתאבון ובהצלחה