חיפוש

רוטב לרביולי הכי טעים שתכינו

רוטב רביולי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

היום, אנחנו צוללים לתוך העולם מרגיע הנשמה של רוטב רביולי תוצרת בית שיגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד כאילו אף אחד לא מסתכל. דמיינו את זה: כיסי פסטה מכוסים כריות מלאים בכל טוב, עטופים ברוטב טעים שהוא מלאכת אהבה. תפסו את הסינר שלכם; אנחנו עומדים לצאת למסע עמוס טעמים!

מקור הרוטב:

יצירת המופת המעולה הזו היא כמו דרכון קולינרי, שלוקחת אותנו היישר ללב המטבחים האיטלקיים שבהם דורות יצרו רטבים כדי להעלות את משחק הפסטה שלהם. תחשבו על זה כעל מתנה מאלי הפסטה עצמם, שהועברה בזמן כדי להביא שמחה לבלוטות הטעם שלכם.

 

רשימת רכיבים:

 2 כפות שמן זית (30 מ"ל)

 1 בצל קצוץ דק

 3 שיני שום, קצוצות

 1 קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)

 1 כפית אורגנו מיובש

 1 כפית בזיליקום מיובש

 1/2 כפית פתיתי פלפל אדום (להתאים לפי הטעם)

 מלח ופלפל לפי הטעם

 1 כף סוכר

 1/2 כוס יין אדום (120 מ"ל)  אופציונלי אך מומלץ מאוד

 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (25 גרם)

 עלי בזיליקום טריים לקישוט

שלבי הכנה:

  1. מקפיצים את הארומטיקה: מחממים שמן זית בסיר על אש בינונית. מוסיפים בצל קצוץ ושום, מטגנים עד שהם עושים ריקוד שמח ומזהיבים.
  2. טנגו עגבניות: יוצקים פנימה את העגבניות המרוסקות כאילו אתה עושה את זה בטעם גשם. מפזרים אורגנו, בזיליקום, פתיתי פלפל אדום, מלח ופלפל. מערבבים את הסיר ונותנים לקסם העגבניות להתחיל.
  3. סימפוניה מתוקה: מפזרים סוכר לתערובת. זה המרכיב הסודי שמאזן את החומציות של העגבניות. בלוטות הטעם שלך יודו לך מאוחר יותר.
  4. ואלס יין: אם אתם חשים חשק, זרקו פנימה את היין האדום. נותנים לזה להתבשל ולצמצם, תוך החדרת הרוטב עם עושר עמוק. אם אתם מדלגים על היין, אל דאגה, הרוטב עדיין יהיה פנטסטי.
  5. מסיבת פרמזן: מגררים פנימה את גבינת הפרמזן הזו. זה כמו כרטיס VIP לעיר השמנתית. מערבבים אותו עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
  6. פריחה סופית: טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אם הרוטב מרגיש סמיך מדי, אפשר להוסיף שפריץ מים. מקשטים בעלי בזיליקום טריים למגע אחרון וריחני.

 

יתרונות תזונתיים:

הרוטב הזה לא רק נותן טעם, אלא גם תופס נפח תזונתי. 

עגבניות מביאות מנה כבדה של ויטמינים A וC, בעוד ששמן זית מוסיף שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב. שום? זה החבר הכי טוב של המערכת החיסונית שלך. זה כמו רוטב גיבורי על, באמת.

כמות וזמן: 

המחזה העמוק הזה יכול לצפות בנדיבות כ-4 מנות רביולי. באשר לזמן, תנו לו בערך 30-40 דקות,  הקרבה קטנה לפיצוץ טעם.

רמת קושי:

בסולם של קל לקשה, המתכון הזה נופל בנוחות באזור הבינוני, אבל התמורה שווה את זה.

אלטרנטיבה לאוכלי כשרות:

לחברינו הכשרים, ודאו שעגבניות השימורים וגבינת הפרמזן שלכם נושאות את חותמת הכשרות. 

החליפו את היין בשפריץ של מרק ירקות כדי להגביר את הטעם מבלי לפגוע בהעדפות התזונתיות שלך.

טיפים לשיפור החוויה:

  •  עגבניות טריות לעומת שימורים: אם אתם מרגישים מיותרים, החליפו את העגבניות המשומרות בעגבניות טריות. פשוט להלבין, לקלף ולמעוך.
  •  תהילת גן עשבים: גדלו בעצמכם עשבי תיבול עבור שכבה נוספת של רעננות. צמח בזיליקום אדן החלון יכול להיות הMVP הירוק של המטבח שלכם.
  •  שדרוג גבינה: התנסו עם גבינות שונות  פקורינו, אסיאגו, או אפילו תערובת למסיבת גבינות בפה.
  •  הקפיאו את האושר: הרוטב הזה קופא כמו חלום. הכינו מנה גדולה ושמרו קצת ליום גשום (או רעב בעצלתיים).

 

הנה לכם, אנשים! רוטב רביולי מגרה קליל כמו בן לוויה האהוב עליך למטבח. עכשיו צאו, תבשלו והתענגו על הניצחון המטורף!

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות