חיפוש

רוטב פטריות שמנת- ממש כמו של מסעדת שף

רוטב פטריות שמנת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

 

רוטב שמנת פטריות זה כמו שמיכה נעימה לבלוטות הטעם שלך. זהו רוטב קלאסי שהקסים את דרכו למטבחים ברחבי העולם. התענוג הקטיפתי הזה, שנולד מהמסורת הקולינרית האירופית הלבבי, הוא בן לוויה רבתכליתי לפסטה, עוף, סטייק או כמעט כל דבר שחושק בשדרוג קרמי. עם היסטוריה עשירה וטוויסט עכשווי, הרוטב הזה מביא נוחות ותחכום לשולחן שלכם.

מקורות המתכון:

מקורו של רוטב שמנת פטריות זה ניתן למקור למטבחים הכפריים של צרפת ואיטליה, שם המקומיים, חמושים בפטריות מבוקשות, שלבו אותן עם שמנת כדי ליצור רוטב שיגרום למלאכים לבכות מרוב שמחה. במהלך השנים, יצירת המופת הקולינרית הזו התפתחה, קיבלה טעמים אזוריים שונים והפכה למרכיב עיקרי במטבחים שונים.

רשימת רכיבים:

 400 גרם פטריות (כפתור או קרמיני), פרוסות

 2 כפות חמאה

 2 כפות שמן זית

 3 שיני שום, קצוצות

 1 בצל קטן, קצוץ דק

 1 כפית טימין, קצוץ

 1 כוס שמנת

 מלח ופלפל לפי הטעם

 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

 

הוראות הכנה:

שלב 1: לפרוס את הפטריות.  הפרוסות לא צריכות להיות מושלמות. לאחר מכן מחממים מחבת על אש בינונית, זורקים פנימה 2 כפות חמאה ו2 כפות שמן זית. צפו בחמאה נמסה לבריכה מוזהבת של אושר.

שלב 2: מוסיפים שום טחון (3 שיני) ובצל קצוץ (1 קטן). תן למטבח להפוך לגן עדן ריחני כשהשום והבצל רוקדים עם הפטריות. מטגנים עד שהם חברים בשלמות חום זהוב.

שלב 3: מפזרים פנימה את הטימין הקצוץ (1 כפית). הארומה העשבונית תגרום למטבח שלך להרגיש כמו מקלט גורמה. מערבבים אותו פנימה ונותנים לטעמים להתערבב.

שלב 4: יוצקים פנימה את השמנת (1 כוס). ההצגה מתחילה! תנו לקרם לחבק את הפטריות בחיבוק משיי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם  היו נדיבים, משפרי הטעם הקטנים האלה הם הצד המטבח שלכם.

שלב 5:  נותנים לרוטב להתבשל כ10-15 דקות. זהו רגע הקסם בו הטעמים משתלבים זה בזה, והפטריות סופגות את הטוב הקרמי. מערבבים מדי פעם, אבל אל תהסס לתת לרוטב להפעיל את הקסם שלו.

שלב 6: ממש לפני ההגשה מפזרים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה (2 כפות). הטוב הירוק הזה מוסיף תו רענן ופופ של צבע.

שלב 7: מזלפים מעט על צלחת ותטעמו. מתקנים את התיבול אם צריך. זכרו, השף הטוב ביותר הוא זה שסומך על בלוטות הטעם שלו!

שלב 8: שפכו את היצירה השמימית הזו על פסטה, עוף, סטייק או כל מה שתרצו. כל ביס הוא מסע אל גן עדן של טעמים.

 

יתרונות תזונתיים:

פטריות, הגיבורים הבלתי מוזכרים של המנה הזו, תופסות אגרוף תזונתי. עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, הם תורמים לרווחה הכללית.

הקרם, למרות שהוא מפנק, מספק מנה טובה של סידן ושומנים בריאים. מתינות היא המפתח, והרוטב הזה יכול להיות חלק מתזונה מאוזנת.

כמות:

המתכון הזה משרת בנדיבות 4 נשמות רעבות. זה מושלם לארוחת ערב משפחתית נעימה או מפגש קטן עם חברים.

זמן הכנה:

מקיצוץ ועד הקפצה, רוטב שמנת פטריות זה יפאר את השולחן שלכם תוך כ30 דקות. מהיר, קל, וכל כך משביע!

רמת קושי:

המתכון הזה יושב בנוחות בקצה הקל של הספקטרום. גם אם אתם טירונים קולינרים, תכינו רוטב ראוי למסעדה בלי להזיע.

אפשרויות חלופיות:

לחברים הכשרים שלנו, החליפו את החמאה במרגרינה שאינה חלבית, והבטיחו שהשמנת שלכם תהיה פרווה. ניתן גם להתנסות בחלופות קרם על בסיס צמחי לטוויסט טבעוני, לפטריות זה לא יפריע!

טיפים לשלמות:

  1. מבחר פטריות: ערבבו את זני הפטריות שלכם לעומק הטעם. פטריות שיטאקי וצדפות משחקות היטב בסימפוניה הקרמית הזו.
  2. אהבת שום: אל תתביישו עם השום. זה מוסיף טעם חזק שמעלה את הרוטב.
  3. מרקם השמנת: התאם את הקרמיות על ידי הוספת שפריץ של מרק עוף או ירקות במידת הצורך.
  4. כוח עשב: ניסוי עם עשבי תיבול. רוזמרין או טרגון יכולים להוסיף טוויסט מענג.
  5. כוח על אחסון: הרוטב הזה קופא כמו אלוף. הכינו כמות כפולה והחזיקו באחסן לימים עצלים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות