רוטב פסטה קלאסי הוא הלב והנשמה של כל ארוחה בהשראה איטלקית. מפוצץ בטעמים עשירים של עגבניות בשלות, עשבי תיבול ארומטיים ושום, הרוטב הזה הוא ההשלמה המושלמת לכל סוג של פסטה. בין אם מתחשק לכם ארוחת ספגטי פשוטה או לזניה גורמה, המתכון הזה ירים את המנה שלכם לגבהים חדשים. התכוננו לחוות את החמימות המנחמת והטוב המלוח של רוטב פסטה תוצרת בית בכל ביס.
רכיבים להכנת רוטב קלאסי לפסטה:
– 400 גרם שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות
– 2 כפות שמן זית
– 2 שיני שום, קצוצות
– 1 בצל קטן, קצוץ דק
– 1 כפית אורגנו מיובש
– 1 כפית בזיליקום מיובש
– 1/2 כפית פתיתי פלפל אדום (לא חובה)
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
– עלי בזיליקום טריים, קרועים (לקישוט)
– גבינת פרמזן מגורדת (להגשה)
איך מכינים רוטב פסטה קלאסי?
1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או בסיר על אש בינונית.
2. מוסיפים למחבת את השום הטחון והבצל הקצוץ, ומאדים עד שהם הופכים רכים וריחניים, כ-2-3 דקות.
3. יוצקים פנימה את קוביות השימורים של העגבניות, כולל המיצים שלהן, ומערבבים לאיחוד עם השום והבצל.
4. מתבלים את הרוטב באורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, פתיתי פלפל אדום (אם משתמשים), מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב כדי לשלב את עשבי התיבול והתבלינים בצורה אחידה.
5. מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לרוטב להתבשל בעדינות במשך 15-20 דקות, לאפשר לטעמים להתמזג ולרוטב להסמיך מעט.
6. בזמן שהרוטב מתבשל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה.
7. לאחר שהרוטב הגיע לסמיכות הרצויה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
8. מסירים את הרוטב מהאש ומערבבים פנימה עלי בזיליקום טריים קרועים לפרץ של טריות.
9. מסננים את הפסטה המבושלת ומוסיפים אותה לרוטב במחבת, מערבבים בעדינות כדי לצפות את הפסטה בצורה אחידה ברוטב.
10. מגישים מיד את רוטב הפסטה הקלאסי, מעוטר בגבינת פרמזן מגוררת ותוספת עלי בזיליקום טריים אם רוצים.
11. תיהנו מיצירת המופת של הפסטה הביתית שלכם עם המשפחה והחברים, ותתענגו על הטעמים המנחמים של הרוטב הקלאסי הזה!