מקורו של רוטב רוזה, הידוע גם כרוטב ורוד או רוטב וודקה, ניתן לייחס למטבח האיטלקי-אמריקאי. זוהי תערובת מענגת של טעם עגבניות עשיר עם הטעם הקרמי של שמנת.
הרוטב מקבל את הגוון הוורוד שלו מתוספת עגבניות ומגע של שמנת, ויוצרים בסיס טעים וטעים לפסטה. המתכון הזה הוא טוויסט מענג לרטבי מרינרה או אלפרדו הקלאסיים, ומביא את הטוב משני העולמות לצלחת שלכם.
רשימת רכיבים:
400 גרם פסטה פנה
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
פחית אחת (400 גרם/14 אונקיות) עגבניות מרוסקות
1/2 כוס שמנת כבדה
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות רסק עגבניות
1/4 כוס וודקה (לא חובה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
עלי בזיליקום טריים לקישוט
שלבי הכנה:
- מרתיחים פסטה במי מלח עד אל דנטה. מסננים ומניחים בצד.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים בצל ושום קצוצים, מטגנים עד לריכוך וריח.
- יוצקים פנימה עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, וודקה (אם משתמשים). מערבבים היטב ונותנים לזה להתבשל במשך 10 דקות.
- מנמיכים את האש, מוסיפים שמנת כבדה וגבינת פרמזן. מערבבים עד שהרוטב הופך לקרמי ומתאחד היטב.
- מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב, מערבבים עד שהפסטה מצופה אחידה.
- מקשטים בעלי בזיליקום טריים ותוספת פרמזן אם רוצים.
יתרונות תזונתיים:
העגבניות ברוטב מספקות מנה בריאה של נוגדי חמצון, בעוד השמנת והפרמזן תורמים לתכולת הסידן והחלבון במנה.
פסטה, במידה, יכולה להיות מקור טוב לאנרגיה, ושמן הזית מוסיף שומנים בריאים לתערובת.
כמות:
המתכון הזה מושלם ל-4 מנות.
זְמַן:
זמן ההכנה והבישול המשולב הוא כ-30-40 דקות.
קושי:
מתכון זה נמצא בקטגוריית הבינוני. זה כרוך בכמה שלבים, אבל כולם ידידותיים למתחילים.
חלופות:
- לאוכלי כשרות, החליפו את הפרמזן בחלופה בעלת תעודת כשרות.
- ניתן גם להשתמש בחלב שקדים או סויה במקום שמנת כבדה לגרסה נטולת חלב.
- השמטת וודקה לא תשנה את הטעם באופן משמעותי, אבל זו תוספת מענגת אם מרגישים הרפתקנים.
טיפים:
- התנסו עם צורות פסטה שונות לתוספת כיף.
- כדי לשפר את הטעם, פזרו פתיתי פלפל אדום לבעיטה עדינה.
- פרמזן טרי מגורר תמיד עדיף על ארוז מראש.
- אם הרוטב סמיך מדי, התאימו את הסמיכות על ידי הוספת שפריץ מי בישול לפסטה.
- הפוך אותה לארוחה שלמה על ידי הוספת עוף בגריל או שרימפס.