רולדת אלפחורס מתכון משגע
שירי מלכה משתפת אותנו במתכון משגע של רולדת אלפחורס.
מצרכים:
4 ביצים גודל לארג' מופרדות לחלבונים וחלמונים
קורט מלח
4 כפות סוכר
1 סוכר וניל
חצי כוס שמן
4 כפות גדושות קמח
חצי אבקת אפיה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים שאולי תרצו להכין:
לחמניות גבינה ב-5 דקות
לחם ביתי מתכון מיוחד
אימאם בלאדי – מתכון טורקי מעלף של חציל ובשר
רולדת אלפחורס – קונדיטורית אליה
אופן הכנה:
1. להקציף חלבונים כמה דקות עם קורט מלח והסוכר,אח"כ להוסיף את החלמונים שמן וקמח ולערבב קלות.
2. לשמן נייר אפיה בתבנית גדולה ולשטח בעדינות את התערובת מעל.
3. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמזהיב מעט (15 דקות בערך).
4. לגלגל את העוגה שהיא חמה עם הנייר אפיה ולהמתין שיתקרר מעט.
5. לפתוח את הגלגול,חמרוח ריבת חלב,לפזר קוקוס וקרם מסקרפונה או הקצפה של שמנת פודינג בסיסית ולגלגל שוב, למרוח את העוגה בקרם ולקשט שוב.
טיפ קטן : כדאי לטפטף כמה טיפות לימון בזמן הקצפת החלבונים 😘 ומי שאוהבת מתוק אפשר להוסיף עוד 2 כפות סוכר