רולדת וניל מתכון נוסטלגי וקל להכנה
דורית אלישע משתפת אותנו במתכון קל להכנת רולדת וניל.
מצרכים:
4 ביצים
2 כפות שמן
חצי כוס סוכר
1/2 כוס קמח תופח
כוס מדידה חד פעמי שתיה חמה
2 טיפות תמצית וניל מרוכז
2 שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 אינסטנט וניל
4 קוביות שוקולד מריר
2 כפות שמנת מתוקה
(לפרווה 2 שמנת צמחית)
חצי כוס שמנת צמחית במקום חלב
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים שאולי תרצו להכין:
עוגת שמנת פירורים נדירה ב-5 דקות
עוגת תפוזים מעלפת ב-5 דקות
עוגת שמרים במילוי גבינה מתכון מטריף
רולדת שוקולד – קרין גורן
אופן הכנה:
1. לחמם תנור 170 מעלות .
2. להפריד ביצים .
3. להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב .
4. לחלמונים להוסיף 2 כפות שמן .
5. תמצית וניל מרוכז .
6. לטרוף ולהוסיף בתנועות קיפול לקצף.
7. להוסיף את הקמח תופח.
8. לשטח בתבנית תנור על נייר אפייה משומן .
9. לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות 15 דקות .
10. לגלגל בעזרת הנייר לרולדה ולהניח לצינון .
11. להקציף 2 שמנת מתוקה .
12. 1 אינסטנט וניל .
13. חצי כוס חלב .
14. למרוח חצי מהכמות לגלגל לרולדה ולמרוח מעל את יתר הקרם.
15. גנאש – להמיס חצי דקה במיקרו 4 קוביות שוקולד מריר עם 2 כפות שמנת מתוקה לערבב ולטפטף מעל הקרם. .