דרגו את המתכון
איילת שלמה משתפת אותנו במתכון שלה לרולדת ריבת חלב.
מצרכים:
- 4 ביצים מופרדות
- חצי כוס סוכר
- 4 כפות שמן
- 4 כפות קמח
- 1 סוכר וניל
- לציפוי: 1 שמנת מתוקה/צמחית
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- רבע כוס חלב/מים
- ריבת חלב
- קוקוס
אופן הכנה:
- בקערת המיקסר מקציפים חלבונים ומוסיפים את הסוכר והסוכר וניל בהדרגה לקצף יציב אך לא קשה. מנמיכים את פעולת המיקסר ומוסיפים חלמונים ,שמן וקמח לתערובת אחידה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה, משמנים קלות ושופכים את הבלילה בצורה אחידה. אופים כ 8 דקות בחום 180 מעלות.
- מוציאים מהתנור ממתינים 5 דקות ומגלגלים יחד עם נייר האפייה ומשאירים 5 דקות , פותחים ומורחים ריבת חלב ומפזרים קוקוס בנתיים מכינים את הציפוי.
- לציפוי מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט וחלב לקצף יציב, מורחים על הריבת חלב ומגלגלים. מורחים מעל את שאר הציפוי, מקשטים עם ריבת החלב איך שרוצים.