דרגו את המתכון
רולדת וניל מהירה
מרכיבים:
עוגה:
- 5 ביצים גדולות
- 4 כפות סוכר
- 5 כפות קמח תופח
- 1 כף שמן
ציפוי:
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף סוכר
- ½ כוס חלב
רולדת ריבת חלב
מתכונים נוספים
ריבת חלב מתכון 10 דקות : פינוק מתוק נצחי
מתכון לעוגיות ריבת חלב: טוויסט מענג על המסורת
גלידה ריבת חלב ללא מכונה: פינוק מושלם בקיץ הישראלי
אופן ההכנה:
- מקציפים: בקערה, מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מקפלים: מקפלים בעדינות את הקמח התופח לתוך הקציפה, ולאחר מכן את השמן, עד לקבלת תערובת אחידה.
- אופים: מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בחום של 200 מעלות צלזיוס כ-10 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה.
- מכינים את הציפוי: בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה, אבקת הפודינג, הסוכר והחלב עד לקבלת קצפת יציבה.
- מגלגלים: מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים על מגבת מטבח נקייה. מורחים את הציפוי על העוגה החמה ומגלגלים לרולדה בעזרת המגבת.
- מצננים ומגישים: מעבירים את הרולדה לצלחת הגשה, מצננים במקרר לפחות שעה ומגישים.
טיפ: ניתן לקשט את הרולדה באבקת סוכר, פירות טריים או כל תוספת אהובה אחרת.
מתכון של יעל איטח.