רוסטביף סינטה מושלם של השף שמואל ששון
מצרכים להכנת רוסטביף סינטה:
2 ק"ג נתח סינטה או אנטריקוט מובחר
חצי כוס שמן זית
2 כפות חרדל דיז'ון
כף פלפל גרוס
2 כפות דבש
5 שיני שום קלופים וחצויים
ענף רוזמרין
כף מלח גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות
1. מתחילים בהכנת המרינדה – מערבבים בקערה את שמן הזית, חרדל, פלפל גרוס, דבש ורוזמרין, עד לקבלת תערובת אחידה.
2. בעזרת סכין חדה נחורר את הנתח מס' חורים שאליהם נחדיר את שיני השום.
3. שופכים את המרינדה שהכנו על הנתח ומעסים אותו היטב.
4. מניחים את הבשר על גבי רשת ומתחתיה תבנית אפייה עם שתי כוסות מים, למשך 25 דקות.
5. לאחר 25 דקות, מורידים את חום התנור ל 180 מעלות למשך 45דקות למצב רייר מדיום או למשך שעה (למצב מדיום – מומלץ).
למי שמעדיף את הבשר ברמת צלייה של medium – well ממשיכים לצלות 10-15 דקות נוספות.
מוציאים את הרוסטביף מהתנור ומשאירים בטמפרטורת החדר 10 דקות לפני הפריסה.
מומלץ להגיש לצד הרוסטביף פלחי תפוח אדמה אפויים.
מתכון נוסף לרוסטביף: