דרגו את המתכון

שלום חובבי ריבות וקלמנטינות!

היום, אנחנו הולכים להכין משהו טעים, מתוק ומענג לחלוטין – ריבת קלמנטינות מענגת במיוחד. הריבה הזו היא טוויסט הדרים על ריבות מסורתיות, ומביאה פרץ של שמש לשולחן ארוחת הבוקר שלך.

קלמנטינות, בדומה לתפוזים אך מתוקות וחזקות יותר בטעמן, מייצרות ריבה חריפה ומתוקה כאחד. מתכון זה הוא דרך מצוינת לשמר את הטעמים הבהירים של קלמנטינות, במיוחד כשהן בעונה.

מתכון זה

רכיבים

הוראות בישול שלב אחר שלב

  1. מקלפים את הקלמנטינות. אתה יכול גם להסיר כמה שיותר מהפיר הלבן כדי להפחית את המרירות.
  2. אם אתם מעדיפים ריבה חלקה יותר, מסירים את הממברנות והגרעינים. למרקם שמנמן יותר, פשוט הסר את הגרעינים.
  3. בסיר גדול מניחים את פלחי הקלמנטינות ומוסיפים מספיק מים לכיסוים.
  4. סוחטים פנימה מיץ מלימון אחד. הלימון הוא כמו מרכיב הקסם כאן – הוא עוזר להתייצבות הריבה.
  5. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים. אתה רוצה לבשל עד שהפרי רך ונימוח.
  6. מוסיפים סוכר לסיר ומערבבים היטב. ניתן להתאים את כמות הסוכר לפי מידת המתוק או החריף שאתה אוהב את הריבה שלך.
  7. ממשיכים לבשל את התערובת. הוא יתחיל להתעבות כשהיא מגיע לנקודת הגדרת הריבה. זה בדרך כלל לוקח בערך 30-60 דקות.
  8. כדי לבדוק אם הוא מוכן, מניחים כמות קטנה של ריבה על צלחת קרה. אם הוא מתקמט כשאתה דוחף אותו עם האצבע, זה נגמר.
  9. תנו לריבה להתקרר ואז מצקת אותה לצנצנות מעוקרות.

יתרונות תזונתיים

חלופות תזונתיות?

לגרסה ללא סוכר, ניתן להשתמש בתחליף סוכר כמו סטיביה, אם כי זה עשוי להשפיע על המרקם.

לבעיטה נוספת, הוסיפו מעט ג'ינג'ר או קינמון.

שדרוגים ושינויים

הכנת ריבת קלמנטינות היא כמו לבקבק מעט שמש. זה קצת תהליך, אבל הו כל כך מתגמל. בין אם מורחים אותו על טוסט, מערבלים אותו ליוגורט או משתמשים בו כזיגוג, זה בטוח יעלה חיוך על הפנים שלך. אז, הפשילו שרוולים ובואו נתחיל לחסום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות