דרגו את המתכון
ריזוטו פטריות מתכון קל להכנה של תומר תומס
מצרכים להכנת ריזוטו פטריות:
- 100 גרם חמאה (מחולק ל -2, 50 גרם כל אחד)
- 500 גרם אורז ארבוריו
- 4 כפות שמן זית
- פרמזן
- גבעול טימין
- פטריות יער
- פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות ללא הרגליים
- פטריות פורטובלו חתוכות לפרוסות ללא הרגליים
- 7 גבעולי בצל ירוק
- 1 מיכל שמנת לבישול
- 1 שן שום כתושה
- 1 בצל קצוץ דק
- ציר ירקות או מים חמים מעורבבים עם אבקת ציר ירקות
- פלפל שחור
- מעט מלח
אופן הכנה:
- מחממים סיר או סוטאז ומוסיפים 4 כפות של שמן זית,מוסיפים את ה-50 גרם חמאה ומתחילים בטיגון הבצל.
- בקערה שמים את הפטריות יער ומכסים בציר הירקות.
- מוסיפים לסיר את שן השום הכתושה ואת הטימין.
- מוסיפים את אורז הארבוריו לסיר,מערבבים ומוסיפים את הפטריות לסיר(את הפטריות יער סוחטים מנוזלים לפני שמוסיפים לסיר,את הנוזלים של הפטריות שומרים בצד).
- קוצצים את הבצל הירוק,את החלק הקשה מוסיפים בשלב הזה לסיר ומערבבים (את החצי הירוק של הבצל,קוצצים ושומרים לקישוט בסוף).
- מוסיפים לסיר פלפל שחור ומלח ומערבבים.
- מוסיפים 2 מצקות של הציר ירקות, מערבבים עד שכל המים נספגים ומוסיפים עוד כף של מצקת וכך חוזרים על התהליך עד שהאורז מוכן (יש להשגיח כל הזמן על הסיר ולבשל לכל אורך התהליך ללא מכסה) .
- מוסיפים לסיר את הנוזלים שבהן השרנו את הפטריות יער.
- מוסיפים את ה-50 גרם נוספים של החמאה וממשיכים להוסיף מהציר ירקות,שוב עד לשלב שהאורז מוכן.
- טועמים,כאשר הגרגיר אורז לעיס אבל עדיין קשה טיפה מוסיפים את מיכל השמנת לבישול וממשיכים בערבוב.
- כאשר הגרגיר אורז מגיע למצב אל דנטה (על השן באיטלקית-משמע לעיס אבל עדיין טיפה קשה) מגרדים פרמזן מעל הריזוטו בנדיבות וממשיכים לערבב.
- מסירים מהאש ומוסיפים את הבצל ירוק .
מגישים בצלחת עמוקה של פסטה,לפני הגשה מפזרים פרמזן ובצל ירוק מעל כל מנה.