ריזוטו פרמזן מתכון
מצרכים ריזוטו פרמזן מתכון
4 כוסות מרק עוף צח או מרק ירקות צח.
2 כוסות אורז לריזוטו(אורז עגול ).
1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבש.
50 גרם חמאה.
3 כפות שמן זית.
1 בצל יבש קטן.
4-5 עלי דפנה.
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת.
מלח
אופן הכנה :
1. מחממים את המרק בסיר גדול ומשאירים לבעבע על להבה נמוכה.
2. קוצצים את הבצל.
3. ממיסים 2 כפות חמאה ו – 3 כפות שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ועלי הדפנה ומבשלים על להבה בינונית. עד שהבצל הופך שקוף ולא חום.
4. מוסיפים את האורז וממשיכים לבחוש כ-2 דקות, עד שהאורז מתכסה בשמן וחמאה והופך שקוף למחצה.
5. מוסיפים את היין ומבשלים במשך כ- 2 דקות תוך כדי בחישה, עד שהאורז סופג את מרבית היין, מוסיפים מצקת מלאה במרק ומערבבים בהתמדה עד שהנוזלים נספגים.
6. מנמיכים את הלהבה כדי לשמור על רתיחה עדינה וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה, האורז חייב להיות מכוסה במרק במשך כל הזמן.
7. מוסיפים את יתרת המרק, מערבבים וטועמים מדי פעם עד שהאורז מתרכך אך עדיין מורגש בשיניים (אל דנטה ) , בסך הכל כ- 15-20 דקות.
8. מסירים מהאש, מוסיפים את שארית החמאה ואת גבינת הפרמזן.
9. מכסים את הסיר ומניחים בצד ( לא על האש ) במשך כ – 2 דקות.
10. ממליחים, מסלקים את עלי הדפנה ומגישים.
אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.
בתאבון!!!