ריזוטו פתיתים ופטריות מתכון משגע
אורית לוי משתפת אותנו במתכון משגע של ריזוטו פתיתים ופטריות.
מצרכים:
30 גר' חמאה
10 פטריות שטופות ופרוסות (אפשר 5 פורטובלו ו- 5 שמפיניון)
4 שיני שום כתושות
1 חבילה פתיתים בצורת אורז (500 גר')
כף אבקת מרק עוף (לא חובה אבל מוסיף לטעם)
מים רותחים לכיסוי הפתיתים
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל) או שמנת פטריות (מגיע מוכן במיכל)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם (טועמים ואז מוסיפים אם צריך)
100 גר' בערך פרמז'ן מגוררת (או כל גבינה צהובה שאוהבים)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
ריזוטו פטריות מתכון קל להכנה של תומר תומס
ריזוטו פרמזן מתכון
פתיתים עם חלב – מתכון מושלם
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון:
אופן הכנה:
1. בסיר בינוני ממיסים את החמאה.
2. מוסיפים את הפטריות ומערבבים כ- 5 דקות עד שמתרככות.
3. מוסיפים את השום ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב.
5. מפזרים מעל הפתיתים את אבקת מרק העוף, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
6. מוזגים את המים הרותחים עד כיסוי הפתיתים.
7. מערבבים עם כף כל הזמן. אחרי מס' דקות המים מתאדים. שוב מוסיפים מים רותחים לכיסוי הפתיתים.
8. ככה מוסיפים מים רותחים 4 פעמים עד שהפתיתים סופגים את המים ונראים כמו עיסה רכה.
9. מוסיפים את השמנת מתוקה, פרמזן ומערבבים עד שהנוזלים מתאדים. טועמים ומוסיפים מלח או פלפל אם צריך.
10. מגישים עם פרמזן למעלה – עונג! ♥.