שבקיה מתכון קל ומוצלח
אנט ז'נו משתפת אותנו במתכון של שבקיה מוצלחת מתכון קל וטעים בטירוף.
מצרכים:
1 קילו קמח
1 כוס מים
1 כוס שמן
1 כף חומץ
1 כף מלח
1 מחמאה מומסת
1אבקת אפיה
שמן לטיגון עמוק
לסירופ הסוכר
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
כמה טיפות לימון
לציפוי:
שומשום קלוי (2 דקות במיקרו)
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים של עוגיות מרוקאיות:
שבקייה מתכון קל של מתן שלום ביטון
מתכון לעוגיות פזואלוס מושלמותעוגיות ריפעת מתוקות מתכון של תומר תומס
מתכון נוסף של שבקיה של אליס מלכה:
אופן הכנה:
1. מערבבים במיקסר את המים, השמן, החומץ, מחמאה מומסת והמלח, להוסיף את הקמח עם שקית אבקת אפיה, לבצק אחיד וחלק.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח למשך שעה בערך.
3. מרדדים את הבצק וחותכים לרצועות מלבניות בעובי של 1-1.5 ס"מ.
4. חותכים לחמישה חלקים, עושים דוגמה ושמים על מגבת.
5. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה, תוך שהופכים את הבצק שוב ושוב כדי לעזור לו לקבל את צורתו.
6. מעבירים למסננת עם נייר סופג ומצננים מעט. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את המים, הסוכר, הלימון (עד שמרגישים את הסירופ). שהסוכר נמס ומתקבל סירופ סוכר.
7. טובלים את העוגיות בסירופ ומצפים בשומשום קלוי .