דרגו את המתכון
ליאת שפיצר משתפת אותנו במתכון שלה לשוקי עוף ואורז .
- 7 שוקי עוף
- 2 כוסות אורז בסמטי, לא מבושל
- 2 עגבניות
- 1 בצל לבן
- 1 קופסה פטריות שמפיניון
- 3-4 שיני שום
- לתיבול
- שלושת רבעי כפית מלח
- שלושת רבעי כפית פלפל שחור
- שלושת רבעי כפית כורכום
- שלושת רבעי כפית פפריקה אדומה
- כף שטוחה אבקת מרק עוף
- מעט שמן קנולה
- דבש
- 3/4 כוס רוטב צ׳ילי מתוק
אופן ההכנה
- במגש חד פעמי לחתוך 2 עגבניות ובצל לבן אחד לקוביות בגודל בינוני, 3-4 שיני שום כתושות או שלמות וקופסה פטריות מקופסה לחצות ולהוסיף לתבנית. לשים את השוקיי עוף ולתבל במעט מלח, פלפל שחור, פפריקה, כורכום, מרק עוף ובערך 3 כפות שמן ולעסות היטב את הכל.
- להוסיף 2 כוסות אורז לא מבושל. בערך 3/4 כוס צילי מתוק, זילוף טוב של דבש ולערבב הכל היטב. למלא מים שיעברו בעובי של אצבע וחצי את כל התערובת, לכסות בנייר כסף ולשים באמצע התנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15 דקות. אחרי זה להוריד את התנור ל180 מעלות ולהשאיר במשך שעה וחצי בערך(אפשר גם פחות). להוריד את הנייר כסף ולשים על 200 מעלות למשך 7 דקות ובתאבון.