דרגו את המתכון
שולי אסולין קראסין משתפת אותנו במתכון שלה לשטרודל תפוחים מושלם
- כוס ושליש קמח רגיל ( אני השתמשתי בקמח לחם 200 גרם)
- 1/8 כפית מלח ( ממש מעט כמו פעמיים קורט מלח)
- 7 כפות מים ( 105 מל)
- 2 כפות שמן (30 מל)
- 1/2 כפית חומץ תפוחים
- למילוי
- קילו תפוחים גדולים לקלף ולחתוך על חצי להוריד את החלק האמצעי ( הזרעים )
- לפרוס לרבעים של עובי 3 ממ.
- להניח בקערה ולסחוט מעל כף לימון סחוט ( לדאוג שאין חרצנים).
- לקחת 3 כפות צימוקים ולערבב עם 3 כפות מים או רום ולהניח בצד לפחות 10 דקות ואז לסנן ולהוסיף לתפוחי עץ
- לבנתיים לקחת 2/3 כוס פירורי לחם טחון דק ולהזהיב במחבת של חום בינוני עם 2 כפות חמאה להניח בצד להתקרר.
- לערבב 5 כפות סוכר (65גרם) עם חצי כפית קינמון ולהוסיף לפירורי הלחן ולהניח בצד
- להמיס 4 כפות חמאה ולהניח בצד.
אופן ההכנה
- לערבב את המלח והקמח בקערת המיקסר עם וו גיטרה.
- לערבב את המים והשמן והחומץ ביחד.
- להוסיף את הנוזלים על מהירת נמוכה וללוש עד לקבלת בצק רך ,אם יבש להוסיף מעט מאוד מים.
- להחליף את הוו ללישה וללוש על מהירות בינונית 10 דקות עד לקבלת כדור תוך כדי לישה.
- להוציא את הבצק על משטח יבש וללוש תוך כדי הטחות כ2-3 דקות.
- ממש להטיח בבצק על השיש.
- לעצב כדור חלק ולהניח בקערה קטנה.
- למרוח מעט שמן מעל ולעטוף את הקערה בנילון ניצמד.
- להכניס למקרר לכל הלילה או אפשר אחרי מספר שעות בחוץ אם לא רוצים לחכות אבל אני ממליצה לכל הלילה.
- למחרת להכין משטח גדול עם מפת שולחן או סדין לפזר מעל מעט מאוד קמת ולדאוג שכל המשטח של הסדין מכוסה בקמח אבל ממש מעט.
- להניח את הבצק מעל הסדין במרכז ולהתחיל לשטח אותו לגודל של 40 על 40 סמ לא להשתמש במערוך.
- להתחיל למתוח בעדינות כשהידיים מתחת לבצק ולמתוח לא להשתמש באצבעות בכדי למנוע קריעת הבצק למי שיש ציפורניים ארוכות.
- להמשיך למתוח עד לשקיפות מוחלטת למלבן גדול באורך של מטר וחצי על 60 סמ רוחב לחתוך את הקצוות מסביב שכל המשטח יהיה אותו עובי.
- הגלגול:
- לפזר מעל הבצק 2 כפות חמאה מומסת.
- לפזר את תערובת הפירורי לחם והסוכר ב 1/3 הבצק בצד לא באמצע לרוחב *ראו תמונה.
- מעל לפזר את התפוחים באופן שווה לקפל את הקצוות .
- בועזרת הסדין להתחיל לגלגל עד לסוף הבצק.
- לאחר שגילגלתם את כל הבצק לצורת רולדה להניח נייר אפיה בקצה הסדין ולגלגל בעדינות את הרולדה לאמצע הנייר אפיה ולהעביר בעדינות לתבנית.
- למרוח מעל את החמאה המומסת הנותרת ולאפות בתנור חם של 190 מעלות .
- להניח במדף אמצעי ולאפות לחצי שעה.
- לתת להתקרר מעט ואז לפרוס לפרוסות עבות ולבזוק מעל אבקת סוכר.
מתכון נוסף לשטרודל תפוחים: