דרגו את המתכון
אתי חזיזה משתפת אותנו במתכון של שטרודל תפוחים מבצק עלים.
מצרכים להכנת שטרודל תפוחים מבצק עלים:
- 10 תפוחים (לא משנה איזה סוג תפוחים) מקולפים ומגורדים בפומפיה (לסחוט את כל המיץ)
- 6 כפות גדושות סוכר (ניתן פחות או יותר בהתאם לרמת המתיקות הרצויה)
- 2 כפיות קינמון
- אגוזים קצוצים
- ביצה טרופה להברשה
- אבקת סוכר לפיזור
- בצק עלים מחולק ל-2 ואז לרדד
אופן הכנה:
- בקערה לשים את מחית התפוחי עץ,סוכר,קינמון ולערבב היטב למחית אחידה.
- לוקחים את אחד מבצק העלים המרודד,מפזרים אגוזים קצוצים ואז לשים במרכז הבצק את מילוי התפוחים ולגלגל ואז לחזור על הפעולה עם הבצק עלים השני.
- למרוח ביצה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מצב טורבו למשך 40 דקות.
- לאחר 40 דקות להוציא מהתנור את השטרודל ,מומלץ להגיש חמים עם אבקת סוכר מעל וכדור גלידה.
סרטון עם מתכון נוסף לשטרודל תפוחים :
שטרודל תפוחים מתכון נוסף:
מצרכים:
- בצל פילאס/עלים
- 4 תפוחים
- כפית קינמון
- כף קרונפלור
- שלושת רבעי כוס אבקת סוכר
אופן הכנה:
- לקלף ולחתוך קוביות קטנות את התפוחים ולשים בקערה לשים מעליהם את האבקת סוכר הקינמון והקרונפלור לערבב היטב.
- לפתוח את הבצק ולשים את מלית התפוחים ולסגור לאיזה צורה שאוהבים.
- לאפות בתנור 200 מעלות עד להזהבה.
- לאחר הצינון לפזר מעל אבקת סוכר
מתכון נוסף של שטרודל תפוחים פילו:
- 4 תפוחי גרנד סמית מקולפים וחתוכים לקוביות
- רבע כוס סוכר
- כפית קינמון
- כף קורנפלור
- 2 כפות דבש
- תמצית וניל
- חצי כוס אגוזים קצוצים
- חמאה מומסת.
- חצי כוס אגוזים טחונים
- חבילת עלי פילו שהפשרנו כל הלילה.
אופן הכנה:
- בקערה שמים את קוביות תפוחי עץ,רבע כוס סוכר,כפית קינמון,כף קורנפלור,2 כפות דבש,תמצית וניל ולערבב טוב ולשים חצי שעה בצד
- להוציא עלי פילו,להניח דף אחד על ניר אפיה , את היתר לכסות עם מגבת שלא יתביישו.
- למרוח את העלה עם חמאה מומסת , לפזר אגוזים טחונים, לקחת שוב דף פילו להניח מלמעלה.
- להבריש בחמאה מומסת לפזר אגוזים טחונים.
- לעשות אותו הדבר עם עלי פילו שלישי.
- להניח בקצה של הפילו מעיסת התפוחים שסיננו מנוזלים לגלגל לרולדה ולהבריש עם חמאה.
- לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד הזהבה בערך 30 דקות.
- לצנן ולפדר עם אבקת סוכר ,לי יצא 3 רולדות.
מתכון נוסף לשטרודל תפוחים וינאי