שטרודל תפוחים מעלף מתכון קל
ליהי קרויץ משתפת אותנו במתכון מעלף של שטרודל תפוחים.
מצרכים:
בצק עלים
למלית:
1 תפוח חתוך לקוביות קטנות
½1 כפות סוכר לבן
חופן צימוקים
½1 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חופן אגוזי מלך קצוצים
מעט מיץ לימון
מעט קינמון
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
מתכון לשטרודל תפוחים וקינמון פשוט מושלם
שטרודל תפוחים מבצק עלים ב-5 דקות
שטרודל תפוחים וינאי מושלם
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת השטרודל תפוחים:
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המלית וטועמים שהכל מאוזן.
2. לוקחים רצועת בצק עלים בערך 35X40 ס"מ, מסמנים ל-3 חלקים אבל לא חותכים.
3. עכשיו חותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ משני צידי הבצק ושמים באמצע את מלית התפוחים.
4. קולעים רצועות אחת על השנייה, מברישים בביצה טרופה מעורבבת עם כף אחת מי ברז ומפזרים מעל שבבי שקדים או מעט סוכר וקינמון.
5. אופים בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות. לאחר האפייה אפשר לפזר מעט אבקת סוכר.