שיטה גאונית להכנת קובה סלק מושלם מתכון וסרטון של אתי ממן
מצרכים:
קילו סולת
1/4 כוס שמן
כפית מלח
5 כוסות מים
למרק
1 בצל גדול
2 יחידות סלק אדום
2 עלי כרפס כולל גבעול
3 כפות רסק עגבניות
מילוי בשר
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל גדול
צרור פטרוזיליה
תבלינים
כף פפריקה
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
כף אבקת מרק עוף
צפו בסרטון שמדגים איך להכין כדורי קובה מושלמים(נמצא בהמשך)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים שאולי תרצו להכין:
סלט חצילים נדיר לשבת
עוגת שוקולד הורסת לשבת
דגים ברוטב עגבניות מתכון מיוחד לשבת
סרטון שמדגים איך להכין קובה מושלמת:
אופן הכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים סולת, שמן ומים עד לקבלת עיסה דביקה.
2. מילוי בשר – בסיר רחב מטגנים בצל, מוסיפים חצי קילו בשר טחון, מלח, פפריקה, פלפל שחור גרוס, , מטגנים במשך כ 5 דקות, מועכים מידי פעם את הבשר שלא יהיו גושים, לקראת הסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מסננים את הבשר.
3. ממלאים את השקעים בתבנית סיליקון (ראו תמונה), מקפיאים למשך 3 שעות. מחלצים את הכדורים ומעבירים לקערה.
4. בצלחת עמוקה שמים מים ו 2 כפות שמן. לוקחים כמות קטנה מהסולת,משטחים על היד,מניחים במרכז כדור בשר ויוצרים כדור, מרטיבים את היד מדי פעם. מניחים בתבנית שקעים מאלומיניום (ניתן להשיג ברשת זול פעמי), מקפיאים למשך 3 שעות, מחלקים את הקובה בשקיות הקפאה ואתם מסודרים לכמה שבועות!!.
5. הכנת מרק סלק- מטגנים בצל, מוסיפים כרפס חתוך גס, חותכים סלק אדום לריבועים ומתבלים, פפריקה, מלח, אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס, רסק עגבניות,מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקובה, מבשלים בערך שעה או עד שהקובה מתרכך, לקראת סוף הבישול סוחטים 1 לימון טרי, בתיאבון.