חיפוש

שניצל ממולא בפטריות – מתכון קל וטעים

שניצל ממולא בפטריות - מתכון קל וטעים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

שניצל ממולא בפטריות – חגיגה של טעמים בתוך פריך אחד!

זמן הכנה: 40 דקות דרגת קושי: בינונית

מצרכים:

  • 1 ק"ג שניצל עוף דק (פרוס דק במיוחד)

למילוי:

  • 1 בצל גדול (קצוץ דק)
  • 1 סלסלת פטריות (קצוצות דק)
  • חופן פטרוזיליה (קצוצה)
  • 2 שיני שום (כתושות)
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כמון
  • 1 כפית אבקת מרק פטריות
  • ¼ כוס מים
  • קורט מלח
  • ¼ כוס שמן
  • פירורי לחם לציפוי

שניצל ממולא בפיטריות מנה משלמת

מתכונים נוספים

פטריות ממולאות בשר מתכון מעלף
כמה קלוריות יש בשניצלונים? התשובה עשויה להפתיע!
עוגיות תמרים פריכות – מתכון קל ומהיר

שניצל ממולא בפירה ופטריות מצופה בפירורי לחם

אופן ההכנה:

  1. הכנת המילוי: נחמם את השמן במחבת ונטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה. נוסיף את הפטריות הקצוצות והשום הכתוש ונטגן מספר דקות נוספות, עד שהפטריות מתרככות. נתבל בכורכום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון ומלח. נערבב היטב.
  2. בישול המילוי: בקערה קטנה, נערבב את אבקת מרק הפטריות עם ¼ כוס מים. נוסיף את התערובת למחבת עם הפטריות. נבשל על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים כמעט לחלוטין. נסיר מהאש ונוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה. נערבב היטב.
  3. הרכבת השניצל: נניח פרוסת שניצל עוף דק על משטח עבודה נקי. נניח כף מהמילוי במרכז השניצל. נקפל את השוליים של השניצל כך שיכסו היטב את המילוי. נעבור קיסם שיניים דרך השניצל כדי לאבטח את הקיפול.
  4. ציפוי השניצל: נגלגל את השניצל הממולא בפירורי לחם, וניצור ציפוי אחיד.
  5. טיגון/אפייה:
    • טיגון: נחמם שמן לטיגון עמוק במחבת. נטגן את השניצלים הממולאים בשמן החם משני הצדדים, עד להזהבה יפה.
    • אפייה: נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס. נרפד תבנית אפייה בנייר אפייה. נניח את השניצלים הממולאים בתבנית. נאפה עד שהשניצלים זהובים ופריכים.
  6. הגשה: נגיש את השניצלים הממולאים חמים, עם תוספות אהובות כמו פירה, אורז או סלט.

טיפים:

  • ניתן לגוון את סוגי הפטריות במילוי, לפי הטעם.
  • ניתן להוסיף גבינה צהובה מגוררת למילוי.
  • ניתן להוסיף עשבי תיבול נוספים למילוי, כמו שמיר או אורגנו.
  • מומלץ להשרות את השניצלים הממולאים במקרר כשעה לפני הטיגון/אפייה, כדי שהמילוי יתייצב.

שניצל ממולא – שדרוג למנה קלאסית:

שניצל הוא אחד המאכלים האהובים ביותר במטבח הישראלי. הוא מוגש בדרך כלל עם תוספות כמו פירה, אורז או סלט, ואפשר למצוא אותו בכל בית ובכל מסעדה. שניצל ממולא הוא וריאציה מעניינת ומיוחדת של המנה הקלאסית, המוסיפה לה עניין וטעם. הוא משלב בין פריכות הציפוי לעסיסיות המילוי, ומהווה פתרון מושלם לארוחה מהירה וטעימה.

פטריות – תוספת בריאה וטעימה:

פטריות הן מקור טוב לסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים. הן מוסיפות למילוי טעם אומאמי עשיר ומשדרגות את ערכיו התזונתיים של השניצל.

ארוחה משפחתית מהנה ומיוחדת:

שניצל ממולא בפטריות הוא מנה מרשימה וקלה להכנה, המתאימה לארוחה משפחתית או לאירוח. היא תפתיע ותשמח את כל הסועדים ותעניק להם חוויה קולינרית מהנה ומיוחדת.

מתכון של נועם זיגדון

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות