שניצל תירס ופטריות
המתכון באדיבות: אילנית בניזרי
מצרכים להכנת שניצל תירס ופטריות:
4 תפו"א חתוכים לקוביות
חצי כפית כורכום
בצל קצוץ
פטריות קצוצות דק
מלח
אגוז מוסקט
פלפל שחור
כף פטרוזיליה יבשה
קופסת שימורים של תירס גרעינים מסוננת
3 ביצים
3 כפות פירורי לחם
חצי כוס קמח תופח
2 כפות שמן
לציפוי:
שומשום
תערובת עשבי תיבול(טימין,רוזמרין,פטרוזיליה יבשה,כוסברה)
פירורי לחם מוזהבים
פלפל
מלח
אופן הכנה:
1. מרתיחים את תפוחי האדמה עם כורכום עד להתרככות,למעוף לפירה ולתת להצטנן.
2. מטגנים את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את הפטריות,מתבלים באגוז מוסקט,מלח ופלפל שחור,מסננים מנוזלים ומצננים.
3. מוסיפים לפירה תפוח אדמה כף פטרוזיליה יבשה ואת תערובת הבצל והפטריות שטיגנו ואת גרעיני התירס ומלח ופלפל ,ביצים,קמח תופח,פירורי לחם,שמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה מכסים ומכניסים לצקרר למשך שעה.
4. מכינים תערובת של פירורי לחם מוזהבים, שומשום ותערובת של עשבי תיבול,מלח ופלפל.
ישנם 2 אופציות להכנה טיגון או אפייה בתנור:
טיגון:
1. מרטיבים את הידיים ויוצרים עיגולים מעיסת תפוחי אדמה, מועכים ביד ומצפים בפירורי לחם ותערובת עשבי התיבול עם מלח ופלפל משני הצדדים,מטגנים 2 דקות מכל צד עד להזהבה ומוציאים למגש עם נייר סופג.
אפייה בתנור:
1. יוצרים את השניצל עם ציפוי כמו בטיגון ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה מרוסס בספריי שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
2. כאשר צד תחתון השחים,הופכים וממשיכים באפייה עד שהצד השני משחים.
מתכון נוסף לשניצל תירס:
תגובה אחת
כול הכבוד על שניצל תירס