חיפוש

שעועית לבנה מרוקאית לבבית עם בשר מתובל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

שעועית לבנה מרוקאית לבבית עם בשר מתובל

בואו נצא לטיול טעים למרוקו עם המנה המפתה הזו של שעועית לבנה משובצת בתבלינים מרוקאים ארומטיים ובשר עדין. המתכון הזה הוא שילוב של טעמים צפון אפריקאים וים תיכוניים, ויוצר מנה מנחמת ואקזוטית כאחד. מקורה במסורות הקולינריות התוססות של מרוקו, זוהי ארוחה דשנה ובריאה המושלמת להכנסת חום לשולחן שלך בערבים קרירים או להרשים את האורחים עם הטעמים העשירים והחזקים שלה.

רכיבים:

  • 2 כוסות שעועית לבנה יבשה (כגון קנליני או שעועית נייבי), מושרים למשך הלילה
  • 500 גרם טלה או בקר, חתוך לקוביות (לחלופה כשרה, ניתן להשתמש בבשר בעל תעודת כשרות או תחליף בפטריות לגרסה צמחונית)
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • קורט חוטי זעפרן (לא חובה, אבל מומלץ מאוד לטעם מרוקאי אותנטי)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • כוסברה טרייה או פטרוזיליה לקישוט

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את השעועית הלבנה הספוגה במים קרים ומסננים אותם.
  2. בסיר גדול או בתנור הולנדי מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים, ומאדים עד שהם מתרככים וריחניים, כ-5 דקות.
  3. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומבשלים עד להשחמה מכל הצדדים, כ-8-10 דקות.
  4. מערבבים פנימה את קוביות העגבניות, רסק העגבניות וכל התבלינים (כמון, כוסברה, פפריקה, קינמון, ג'ינג'ר, זעפרן אם משתמשים, מלח ופלפל). מניחים לתבלינים לקלות במשך דקה כדי לשחרר את הטעמים שלהם.
  5. הוסף לסיר את השעועית הלבנה הספוגה, ואז יוצקים פנימה מספיק מים כדי לכסות הכל בסנטימטר בערך. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים בעדינות במשך כ-1.5 עד 2 שעות, או עד שהשעועית רכה והבשר רך במזלג. מערבבים מדי פעם ומוסיפים עוד מים במידת הצורך כדי למנוע הידבקות.
  6. לאחר שהשעועית והבשר מבושלים והרוטב הסמיך מעט, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  7. מגישים חם, מעוטר בכוסברה טרייה או פטרוזיליה. המנה הזו משתלבת יפה עם לחם פריך או קוסקוס.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, הקפידו להשתמש בבשר בעל תעודת כשרות או בחרו בגרסה צמחונית על ידי החלפת הבשר בפטריות או בטופו בתוספת חלבון. אתה יכול גם להתאים אישית את תערובת התבלינים כך שתתאים להעדפות הטעם שלך, להוסיף עוד חום עם אבקת צ'ילי או קורט פלפל קאיין.

יתרונות תזונתיים:

  • המנה הזו היא מעצמה תזונתית, עמוסה בחלבון מהבשר והשעועית, ויטמינים ומינרלים חיוניים מהירקות והתבלינים, ושומנים בריאים ללב משמן הזית. 
  • שעועית לבנה עשירה בסיבים, המסייעים לעיכול ועוזרים לשמור על משקל תקין. 
  • שילוב התבלינים לא רק מוסיף טעם מדהים אלא גם מתגאה בתכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון.

מנות וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-4-6 מנות ולוקח כשעתיים להכנה ולבישול.

רמת קושי: הייתי מדרג את המתכון הזה כדרגת קושי בינונית. אמנם זה לא מסובך מדי, אבל זה דורש קצת תשומת לב לפרטים, במיוחד כשמדובר בתיבול ובישול הבשר לשלמות.

טיפים לשיפור:

  • לטעם עמוק יותר, הכריעו את הבשר בתערובת התבלינים במשך כמה שעות או לילה לפני הבישול.
  • ניסוי עם סוגים שונים של שעועית, כגון חומוס או שעועית כליה, למגוון.
  • אם חסר לכם זמן, אפשר להשתמש בשעועית משומרת במקום מיובשת, רק הקפידו לשטוף אותה היטב לפני הוספה למנה.
  • כדי להכין את המנה הזו מבעוד מועד, הכינו אותה עד לנקודת הרתיחה, ואז מצננים ומקררים או מקפיאים. כל שעליך לעשות הוא לחמם בעדינות על הכיריים כאשר אתה מוכן להגשה, להוסיף שפריץ מים במידת הצורך כדי לשחרר את הרוטב.

הנה לך! מתכון מענג שמסיע אתכם עם כל ביס לשווקים ההומים של מרוקו. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות