שקדי עגל ברוטב מרוקאי חריף מתכון של תומר תומס
מצרכים:
800 גרם שקדי עגל תחתונים
3 כפות שמן
כוס של חומוס שהושרה בלילה או של סנפרוסט או כל חברה אחרת
כף וחצי פפריקה גרוסה או פפריקה רגילה
כמון
כפית פלפל שחור גרוס
מלח
כפית כורכום
1 פלפל שושקה חתוך לרצועות או גמבה
2 פלפלים אדומים
1 פלפל ירוק חריף
צרור כוסברה
ראש אחד של שום מקולף וקצוץ
אופן הכנה:
1. שמים בסיר מים רותחים עם הכורכום ומבשלים במים את שקדי העגל במשך חצי שעה עד 40 דקות.
2. בסיר אחר שמים את השמן , מוסיפים את הפלפלים(ירוק,אדום ושושקה) ומטגנים קלות.
3. מוסיפים את השום אל הסיר , מטגנים ומוסיפים את הפפריקה וממשיכים בטיגון ומוסיפים מעט כורכום.
4. מוסיפים מעט מים חמים לסיר עם השום והתבלינים וממשיכים בבישול 3-4 דקות.
5. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס וממשיכים בבישול.
6. מוסיפים עוד כוס של מים חמים וממשיכים בבישול כ-20 דקות.
7. מוסיפים לסיר את הפלפל השחור ומערבבים.
8. לאחר 40 דקות שהשקדים התבשלו והתנפחו , מסירים מהאש ושוטפים במים.
9. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לרוטב.
10. חותכים את שקדי העגל ל-2 ואז חותכים לרצועות כמו שהודגם בסרטון.
11. לאחר שהרוטב מבעבע מוסיפים מלח וכמון וממשיכים לערבב.
12. מוסיפים את שקדי העגל לרוטב מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-40 דקות את שקדי העגל ברוטב..
13. אחרי 40 דקות מסירים מהאש ומגישים, ניתן לפזר כוסברה קצוצה מעל למי שאוהב.