דרגו את המתכון

אוהבים שקדי עגל? גם אנחנו! במתכון הבא נלמד איך עושים שקדי עגל על האש – שזה מעדן אמיתי ומשדרג כל ברביקיו.

צליית שקדי עגל על המנגל היא הרפתקה קולינרית שהופכת את המעדן המתעלמים ממנו לעתים קרובות לפינוק מפתה.

שקדי עגל הם בעלי מרקם קרמי וטעם עדין שהופכים אותם למרכיב מוערך בבישול גורמה. כשהם מוכנים כראוי וצולים לשלמות, הם מציעים חווית טעם ייחודית שהיא גם עשירה ועדינה. מתכון זה ידריך אותך בתהליך הכנת וצלייה של לחמים מתוקים, ויבטיח מראה חיצוני פריך ופנים רך ועסיסי. זוהי דרך נפלאה להכניס מגע מעולה לרפרטואר הברביקיו שלך.

איך להכין שקדי עגל על האש – הרכיבים

הכנת שקדי עגל במנגל או על הגריל – שלב אחר שלב

  1. משרים את שקדי העגל במים קרים למשך 2-3 שעות, מחליפים את המים מספר פעמים כדי להסיר דם ולכלוכים.
  2. בסיר גדול מביאים 1 ליטר מים לרתיחה. מוסיפים חומץ לבן וקורט מלח.
  3. מוסיפים את שקדי העגל למים הרותחים ומלבינים 5 דקות.
  4. מוציאים מהסיר ומיד מכניסים אותם לקערת מים קפואים כדי לעצור את תהליך הבישול.
  5. לאחר התקררות, הסר בזהירות את כל הממברנות או השומן העודף מהלחמים, והשאר אותם נקיים ככל האפשר.
  6. מייבשים את הלחמים בנייר סופג, ואז מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי.
  7. מחממים את המנגל לחום בינוני-גבוה.
  8. מברישים קלות את השקדים בשמן זית כדי למנוע הידבקות לגריל.
  9. צולים את שקדי העגל כ-2-3 דקות מכל צד, או עד שהם מזהיבים ופריכים מבחוץ.
  10. מסירים מהגריל ונותנים להם לנוח כמה דקות.
  11. מקשטים בעשבי תיבול טריים קצוצים לפני ההגשה.

תהנו ממתקתק המנגל שלכם כמנת פתיחה יוקרתית או כמנה עיקרית, בליווי סלט טרי או מהצדדים האהובים עליכם. המתכון הזה בטוח ירשים בטעמים ובמרקמים האלגנטיים שלו, מה שהופך אותו לתוספת בלתי נשכחת לכל אירוע ברביקיו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות