דרגו את המתכון
תענוג אורז ערמונים ריחני- מתכון
התפנקו עם מנה שמחברת את המתיקות הארצית של הערמונים עם השלמות המנחמת של האורז. המתכון הזה לאורז ערמונים הוא פיוז'ן של תרבויות, השואב השראה ממטבחי מזרח אסיה וים תיכוניים. מקורה מאזורים שבהם ערמונים פורחים, המנה הזו מוערכת במשך מאות שנים בשל טעמיה הלבביים ואיכויות ההזנה שלה.
רכיבים:
- 2 כוסות אורז לבן ארוך
- 1 כוס ערמונים (טריים או ארוז בוואקום)
- 3 כוסות מים או מרק ירקות
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט (לא חובה)
הוראות הכנה:
- אם משתמשים בערמונים טריים, חורצים חתך קטן בקליפה בעזרת סכין חדה.
- קולים את הערמונים בתנור ב-200 מעלות צלזיוס במשך כ-15-20 דקות, או עד שהקליפות מתחילות להתפצל.
- לאחר התקררות, מסירים את הקליפות ואת העור הפנימי, ואז קוצצים גס את הערמונים. אם משתמשים בערמונים ארוזים בוואקום, פשוט קוצצים אותם ומניחים בצד.
- שוטפים את האורז במים קרים עד שהמים מתבהרים כדי להסיר עודפי עמילן.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה או בסיר על אש בינונית.
- מוסיפים בצל קצוץ ושום טחון, מטגנים עד שהוא שקוף וריחני, כ-5 דקות.
- מוסיפים את האורז השטוף למחבת עם הבצל והשום המוקפצים, תוך ערבוב כדי לצפות את האורז בשמן.
- יוצקים פנימה את המים או מרק הירקות, ואז מוסיפים את הערמונים הקצוצים.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, תוך ערבוב עדין של הכל.
- מביאים את התערובת לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים את המחבת או הסיר במכסה.
- נותנים לאורז להתבשל בעדינות במשך 18-20 דקות, או עד שהנוזלים נספגים והאורז רך.
- לאחר הבישול, מסירים את המחבת מהאש ומניחים לה לשבת, מכוסה, למשך 5 דקות נוספות לאדות.
- מורידים את האורז במזלג כדי להפריד את הגרגירים, ואז מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה אם רוצים.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. אפשר להחליף במרק ירקות במרק עוף אם רוצים. בנוסף, אתה יכול להתאים אישית את המתכון על ידי הוספת ירקות אחרים כמו אפונה או גזר לתוספת צבע וטעם.
יתרונות תזונתיים:
- ערמונים, הנחשבים לעתים קרובות ל"דגן שצומח על עצים", מכילים אגרוף של תזונה.
- הם עשירים בסיבים, ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, אשלגן ומנגן.
- בשילוב עם אורז, המנה הזו מספקת תערובת מאוזנת של פחמימות וחלבונים, מה שהופך אותה לארוחה משביעה ומחזקת אנרגיה.
- בנוסף, הוא נטול גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותו מתאים לבעלי רגישות לגלוטן.
תפוקת מתכון וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-4 מנות ולוקח כ-45 דקות להכנה.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, מה שהופך אותו למושלם עבור טבחים מתחילים ומנוסים כאחד.
טיפים לשיפור:
- לתוספת אגוזיות, קולים את האורז במחבת לפני הוספת הנוזל.
- ניסוי עם זנים שונים של אורז כגון בסמטי או יסמין עבור מרקמים וריחות מגוונים.
- אם אתם מעדיפים טעם עשיר יותר, מערבבים פנימה כף חמאה או מפזרים גבינת פרמזן מגוררת לפני ההגשה.
- שאריות ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. כל שעליך לעשות הוא לחמם מחדש במיקרוגל או על הכיריים עם נתז מים כדי להחיות את הלחות של האורז.