חיפוש

מתכון למחית בטטה סגולה – טעים פצצות ומיוחד!

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

ברוכים הבאים לעולם התוסס של תענוג מחית בטטה סגולה! המתכון הזה הוא טוויסט מענג על הפירה הקלאסי, מוסיף תוספת של צבע ופרץ של תזונה לצלחת שלך. בטטה סגולה, המכונה גם בטטה אוקינאווית, מביאה למנה זו לא רק גוון יפה אלא גם טעם אדמתי עשיר.

מקורם של תפוחי האדמה המדהימים הללו באוקינאווה, יפן, שם הם היו מרכיב יסוד במשך מאות שנים. עמוסות בנוגדי חמצון, סיבים ושילוב של ויטמינים, בטטה סגולה היא לא רק חגיגה לעיניים אלא גם מעצמה תזונתית. הן צברו פופולריות ברחבי העולם בזכות הטעם הייחודי והיתרונות הבריאותיים שלהן.

איך להכין מחית בטטה סגולה – הרכיבים

  • 4 בטטות סגולות בגודל בינוני
  • 3 כפות חמאה ללא מלח
  • 1/2 כוס חלב מלא
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: עירית קצוצה לקישוט

חלופות כשרות:

לחברים הכשרים שלנו, דאגו שהחמאה שלכם תהיה בעלת כשרות. אפשר גם להחליף אותה במרגרינה או בחלופה שאינה חלבית. בדקו שוב את ההסמכה על החלב שלכם, או בחרו אפשרות חלב ללא חלב כמו שקדים או סויה.

יתרונות תזונתיים:

  • בטטה סגולה מתהדרת ברמות גבוהות של אנתוציאנינים, אותם נוגדי חמצון המצויים באוכמניות. 
  • תרכובות אלו מציעות יתרונות אנטי דלקתיים ואנטי סרטניים.
  • בנוסף, ספדים אלו עשירים בסיבים, מקדמים מערכת עיכול בריאה ועמוסים בוויטמינים A ו-C לתמיכה חיסונית.

כמות: המתכון הזה משרת 4 חובבי תפוחי אדמה רעבים, מה שהופך אותו למושלם לארוחת ערב משפחתית או למפגש נעים עם חברים.

זמן הכנה: התכוננו לצלול לתוך הטעימות הזו תוך כ-45 דקות.

רמת קושי: מתכון זה נופל באופן ישיר בקטגוריית "קל". בין אם אתה טירון במטבח או מקצוען ותיק, תכין את תענוג מחית הבטטה הסגול הזה בקלות.

חלופות מתכון:

  • אל תהסס להוסיף קורט אגוז מוסקט או פיזור קינמון לקבלת קורטוב של חמימות ותיבול.
  • לגרסה מתוקה יותר, שקול להוסיף טפטוף של סירופ מייפל.
  • התנסו עם עשבי תיבול או גבינות שונות לקבלת טוויסט טעם המתאים לבלוטות הטעם שלכם.

טיפים לשלמות:

  • חיתוך אחיד: כדי להבטיח בישול אחיד, חתכו את הבטטה לקוביות בגודל אחיד.
  • טכניקת הרתחה: מרתיחים את הבטטות עד שהן רכות במזלג, מה שהופך את המעיכה לקלה.
  • קסם החמאה: אל תחסכו בחמאה – היא מוסיפה קרמיות ומשפרת את הטעם. התאם להעדפת הטעם שלך.
  • מועכים בזהירות: השתמשו במועך תפוחי אדמה למרקם כפרי או במיקסר ידני למרקם משי. שימו לב לא לערבב יתר על המידה.
  • משחק קישוט: מפזרים מעט עירית קצוצה לפרץ של רעננות וצבע. זה המגע הסופי שלוקח את המאש שלך לשלב הבא.

הנה לכם, מסע נפלא אל עולם התענוג של מחית בטטה סגולה. בישול שמח!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות