חיפוש

מתכון עוף ממולא אורז גבינתי – מעלף ברמות הגבוהות ביותר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תענוג עוף ממולא אורז גבינתי

בואו נצא למסע קולינרי עם מנה שמשנה לגמרי את המשחק – עוף ממולא אורז גבינתי! המתכון הזה הוא חגיגה של טעמים, המפגישה חזה עוף עסיסי ומלית אורז מעוררת תיאבון. זה כמו הפתעה טעימה שמחכה להתפוצץ לך בפה.

בעוד שהמקור המדויק של המנה הזו עשוי להיות מעט מעורפל, הרעיון של מלית בשר קיים מאז ומתמיד. זה כמו חיבוק קולינרי מבפנים, ומי לא היה רוצה את זה? המתכון הזה הוא מיזוג של השפעות שונות, ויוצר מנה מנחמת ומרגשת כאחד.

רכיבים:

  • 2 חזה עוף גדול (כ-400 גרם כל אחד)
  • 1 כוס אורז ארוך
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כוס עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לטפטוף

הוראות בישול:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. הכנת אורז: מבשלים את האורז לפי הוראות האריזה. מפרידים אותו במזלג ומניחים אותו בצד להתקרר.
  3. פרפר עוף: הניחו את חזה העוף על קרש חיתוך. בעזרת סכין חדה, פורסים אופקית במרכז, ויוצרים כיס מבלי לחתוך עד הסוף.
  4. זמן תיבול: מורחים את העוף בשום טחון, פפריקה, מלח ופלפל, מבטיחים טעם בכל פינה ופינה.
  5. תכלס נכון: מערבבים בקערה את האורז המקורר, קוביות העגבניות, המוצרלה המגוררת והבזיליקום הקצוץ. ממלאים כל חזה עוף עם טוב האורז הגביני הזה.
  6. לסגור את העסקה: אבטח את העוף הממולא בקיסמים כדי למנוע בריחה טעימה במהלך הבישול.
  7. לטפטף ולאפות: מניחים את העוף הממולא בתבנית אפייה, מזלפים שמן זית ואופים 25-30 דקות או עד שהעוף מבושל ומזהיב.
  8. מגישים ונהנים: תן לזה לנוח כמה דקות לפני שפורסים. הגישו אותו והתענגו על התהילה הגבינה המלאה באורז.

אפשרויות חלופיות:

טוויסט כשר: החליפו את הגבינה בחלופה כשרה והבטיחו שכל המרכיבים שלכם עומדים בחוקי התזונה הכשרים.

תענוג ירקות: לגרסה צמחונית, החליפו את העוף בפטריות פורטובלו גדולות והתאימו את זמן הבישול בהתאם.

יתרונות תזונתיים:

  • המנה הזו היא מעצמה של טוב. חזה עוף מספק חלבון רזה, בעוד שאורז מציע מנה בריאה של פחמימות. 
  • העגבניות מוסיפות פרץ של ויטמינים, והבזיליקום מביא לא רק רעננות אלא גם רכיבי תזונה חיוניים. 
  • בנוסף, מי יכול לעמוד בפני המוצרלה עמוסת הסידן?

כמות: המתכון הזה משרת 2 נשמות רעבות.

זמן הכנה: הכינו את עצמכם לפיצוץ טעמים בעוד כ-45 דקות.

רמת קושי: אל תפחד, חבר חובב אוכל! המתכון הזה נכנס לקטגוריית הבינוני – לא קל מדי, לא קשה מדי. יש לך את זה!

טיפים:

  • התנסו עם גבינות שונות לקבלת פרופיל טעם ייחודי.
  • הוסף קורטוב של גרידת לימון למלית האורז לבעיטת הדרים.
  • אם העוף משחים מהר מדי, מכסים אותו בנייר כסף בדקות האחרונות של האפייה.

זכרו, בישול הוא אומנות, אז אל תהסס להיות יצירתי ולהפוך את המתכון הזה לשלך! בישול שמח!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות