חיפוש

תענוג של אורז ועדשים כתומות: מתכון ריחני וטעים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תענוג של אורז ועדשים כתומות: מתכון ריחני וטעים

המתכון הזה לעונג אורז ריחני ועדשים כתומות הוא תערובת מענגת של מרקמים וטעמים, שמקורם במסורות הקולינריות התוססות של המזרח התיכון. המנה הזו משלבת את העושר הארצי של עדשים כתומות עם הטוב האוורירי של אורז בסמטי, וכתוצאה מכך ארוחה בריאה ומשביעה שתגרה את בלוטות הטעם שלכם. בין אם אתם מחפשים ארוחת ערב דשנה בלילה או מנה טעימה להרשים את האורחים שלכם, המתכון הזה בטוח ישמח. בנוסף, הוא עמוס בתזונה, ומציע מנה נדיבה של חלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים כדי לתדלק את הגוף שלך ולהזין את הנשמה שלך.

רכיבים:

  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 2 כוסות מים
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוסברה טרייה או פטרוזיליה לקישוט (לא חובה)
  • פלחי לימון להגשה

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים יהיו כשרים וניתן להחליף שמן זית בשמן בעל אישור כשרות במידת הצורך. בנוסף, אם אתם מחפשים להוסיף טעם ומרקם נוספים, שקול לשלב ירקות חתוכים לקוביות כמו גזר, פלפל או תרד במנה. אתה יכול גם להתאים אישית את רמת התבלינים כך שתתאים להעדפות הטעם שלך על ידי התאמת כמות הכמון, הכוסברה והכורכום בהתאם.

יתרונות תזונתיים:

  • המנה הזו היא מעצמה תזונתית! אורז בסמטי מספק פחמימות מורכבות לאנרגיה מתמשכת, בעוד שעדשים כתומות מספקות מנה כבדה של חלבון וסיבים צמחיים, מעודדות שובע ומסייעות לעיכול. 
  • התבלינים הארומטיים לא רק משפרים את הטעם אלא גם מציעים תכונות נוגדות חמצון ויתרונות אנטי דלקתיים. 
  • עם הפרופיל העשיר שלה בחומרים מזינים, ארוחה זו תומכת בבריאות וברווחה כללית.

כמות: מתכון זה משרת 4 אנשים רעבים או שניתן למתוח אותו כדי להאכיל 6 כאשר מוגש עם צדדים נוספים או תוספות.

זמן הכנה: מתחילתו ועד סופו, הכנת המתכון הזה לוקחת כ-30 דקות, מה שהופך אותו למושלם עבור לילות שבוע עמוסים כאשר אתם חושקים בארוחה בריאה מבלי לבלות שעות במטבח.

רמת קושי: בסקאלה של קל-בינוני-קשה, המתכון הזה נכנס לקטגוריית הקל. עם מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, אפילו טבחים מתחילים יכולים להקציף את המנה הזו בביטחון.

טיפים לבישול:

  • שטפו את האורז הבסמטי תחת מים קרים עד שהמים צלולים כדי להסיר עודפי עמילן, וכתוצאה מכך גרגירים אווריריים ונפרדים בעת הבישול.
  • כדי להגביר את הטעם, מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה לפני הוספת העדשים והתבלינים.
  • לתוספת עומק, מבשלים את האורז והעדשים במרק ירקות במקום במים.
  • אל תשכחו לקשט בעשבי תיבול טריים כמו כוסברה או פטרוזיליה ולהגיש עם סחיטת מיץ לימון לפרץ של טריות.
  • שאריות ניתן לאחסן בכלי אטום במקרר עד 3 ימים ולחמם מחדש במיקרוגל או על הכיריים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות