דרגו את המתכון
תענוג של לחם תירס מלוח – מתכון מנצח
לחם תירס, אוכל מנחם אמריקאי מובהק, מוצא את שורשיו למטבח האינדיאני, שבו התירס היה דגן עיקרי. עם הזמן, היא הפכה למנה אהובה ברחבי ארצות הברית, שמצאה את דרכה למטבח הדרומי ומחוצה לה. מתכון זה משלב מסורת עם טוויסט מודרני, וכתוצאה מכך לחם תירס לח וטעים שמשתלב בצורה מושלמת עם מגוון מנות או עומד בפני עצמו כחטיף טעים.
רכיבים:
- 1 כוס (120 גרם) קמח תירס
- 1 כוס (125 גרם) קמח לכל מטרה
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 כף אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב חמאה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 2 ביצים גדולות
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חמאה מומסת
- אופציונלי: 1/2 כוס (60 גרם) גבינת צ'דר מגוררת, חלפניוס חתוך לקוביות או בייקון מבושל לתוספת טעם
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אפייה מרובעת בגודל 23×23 ס"מ או מרפדים אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את קמח התירס, הקמח לכל מטרה, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים היטב כדי להבטיח שכל החומרים היבשים יפוזרו באופן שווה.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את החמאה, החלב, הביצים והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת חלקה.
- יוצקים בהדרגה את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים, תוך ערבוב עדין עד שהם מתאחדים. היזהר לא לערבב יתר על המידה, כי זה יכול לגרום ללחם תירס צפוף.
- אם רוצים, קפלו פנימה כל מרכיב נוסף כמו גבינה מגוררת, חלפניוס חתוך לקוביות או בייקון מבושל לתוספת טעם.
- יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המוכנה, מפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
- לאחר האפייה, מוציאים את לחם התירס מהתנור ומניחים לו להתקרר בתבנית מספר דקות לפני שפורסים ומגישים.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות, ניתן להחליף את החלב והחמאה בחלופות שאינן חלביות כמו חלב שקדים וחמאה טבעונית. בנוסף, אתה יכול להפוך את המתכון הזה ללא גלוטן על ידי שימוש בתערובת קמח לכל מטרה ללא גלוטן.
יתרונות תזונתיים:
- לחם תירס מציע מקור טוב לפחמימות מקמח תירס וקמח, המספק אנרגיה מתמשכת.
- הוא מכיל גם חומרים מזינים חיוניים כמו חלבון מביצים ומוצרי חלב, כמו גם סידן ואשלגן.
- בנוסף, אתה יכול להגביר את הערך התזונתי שלו על ידי שילוב קמח תירס מלא והפחתת תכולת הסוכר.
כמות: מתכון זה מניב תבנית מרובעת אחת בגודל 9×9 אינץ' (23×23 ס"מ) או כ-9 מנות.
זמן הכנה: כ-10 דקות
קושי: קל
טיפים:
- ללחם תירס לח במיוחד, נסו להוסיף לבלילה כף שמנת חמוצה או יוגורט יווני.
- נסה עם שילובים שונים כגון צ'ילי ירוק חתוך לקוביות, בצל מקורמל או גרעיני תירס קלויים כדי להתאים אישית את הטעם לטעמך.
- כדי למנוע הידבקות של לחם התירס למחבת, אפשר לפדר את התבנית המשומנת במעט קמח תירס נוסף לפני שיוצקים פנימה את הבלילה.
- מגישים חם עם כף חמאת דבש או לצד הצ'ילי או המרק האהובים עליכם לארוחה מנחמת.
- תיהנו מלחם התירס הביתי שלכם, והתענגו על הטעמים המנחמים של המנה האמריקאית הקלאסית הזו!