חיפוש

תפוחי אדמה בתנור פריכים עם רוטב מושלם

תפוחי אדמה בתנור עם רוטב מושלם

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תפוחי אדמה בתנור עם רוטב

פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים, תפוחי אדמה בתנור הם תוספת קלה שמתאימה כמעט לכל ארוחה!
שימוש נכון בתבלינים כגון פפריקה יכול להביא לתוצאה מושלמת והכי מומלץ להשתמש בעשבי תיבול טריים (מומלץ לגדל עשבי תיבול בגינה או במרפסת).
מומלץ להשתמש בשמן זית.
שום מוסיף המון לתפוחי אדמה בתנור אך את תפוחי האדמה מבשלים בחום גבוה בתנור ולכן מומלץ במתכון הזה להשתמש באבקת שום ולא בשום טרי.
מומלץ לגוון ולנסות דברים חדשים ולא לפחד מיצירתיות על מנת ליצור מנות לא שגרתיות.
מומלץ לאחר שחתכנו את תפוח האדמה לשים במים קרים למשך 15 עד 20 דקות אבל זה לא חובה.
אם נשארים לכם שאריות ניתך לשלב בסלט או להוסיף לחביתה בארוחת הבוקר.
את התוספת הזאת ניתן להגיש חזה עוף עוף בגריל או צלי בשר או כל מנה בשרית אחרת שאתם אוהבים.

שיטה אנגלית לתפוחי אדמה בתנור

מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים ואז אופים בתנור.

אז למה בעצם אנחנו אוהבים תפוחי אדמה בתנור?

מאחר וזאת מנה מאוד קלה להכנה ומהווה תוספת נהדרת לכל ארוחה.

אז באיזה תפוחי אדמה מומלץ להשתמש למתכון?

למרות שיש קרוב ל-5000 סוגים של תפוחי אדמה, תוכלו להשתמש בכל סוג לאפיה בתנור אך היא מומלץ הוא דגם דזירה עם הקליפה האדומה אשר אינו מתכווץ בזמן האפיה ורך יותר.
מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה באותו גודל (לא ריאלי אבל כמה שיותר זהים) על מנת ליצור אפיה אחידה בתנור כמוכן גם החיתוך צריך להיות זהה עד כמה שאפשר.
חשוב לקנות תפוחי אדמה שאין להם עיניים ולא נקודות ירוקות מה שמעיד שהתפוחי אדמה נחשפו לאור במהלך האחסון וזה גם רעיל כמוכן אין לשמור את תפוחי האדמה קנינו במקרר.
תפוחי אדמה שלא נשטפו ואפילו מגיעים עם חול מסביב יחזיקו מעמד יותר זמן וככל שתפוח אדמה שטוף יותר ונקי יותר אז הוא יחזיק מעמד פחות זמן.
ככל שהתפוח אדמה קשיח יותר הוא טרי יותר.

איך מאחסנים תפוחי אדמה?

במקום חשוך ומוצל ללא חשיפה לאור שפוגעת בתפוחי האדמה.

האם מומלץ לקלף את תפוחי האדמה?

בגדול אפשר לקלף אך מומלץ להשאיר עם קליפה מאחר והקליפה מוסיפה טעם וצבע למנה, רק חשוב לשטוף היטף את התפוחי אדמה לפני.

באיזה חום אופים את תפוחי האדמה?

בגדול מומלץ לאפות בחום של 220 מעלות גם מקבלים תפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים, ככל שאופים בטמפרטורה נמוכה יותר זמן הבישול מתארך והתפוח אדמה פחות קריספי ויתר יבש.

מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון מושלם של תפוחי אדמה בתנור שלא תפסיקו להכין עם רוטב מושלם שילדים ומבוגרים אוהבים
התפוחי אדמה קריספיים במיוחד והרוטב עם השום מוסיפים להם טעם מטריף

תפוחי אדמה בתנור קריספי חן במטבח:

מצרכים:

20 תפוחי אדמה בייבי (או 5 גדולים מזן דזירה) (מבושלים במים עד ריכוך)
½ כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתוש
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח גס
גרידת לימון מחצי לימון

מתכונים נוספים:

תפוחי אדמה בתנור ממולאים בבשר
פירה תפוחי אדמה מושלם
פשטידת תפוחי אדמה

אופן הכנה:
1. נסנן ונחתוך את תפוחי האדמה – אם השתמשתם בסוג בייבי נחתוך לחצי, אם בתפוחי אדמה גדולים נחתוך לחצי וכל חצי לחצי..
2. בתבנית עם נייר אפייה נשפוך רבע כוס שמן זית ונפזר פלפל שחור גרוס. נניח את תפוחי האדמה כשהקליפה כלפי מעלה, ונאפה בתנור במדף הראשון על 200 מעלות עד שמקבלים צבע זהוב מלמטה.
3. בקערה נערבב רבע כוס שמן זית עם שיני שום כתוש, פטרוזיליה, מלח גס וגרידת לימון. כשתפוחי האדמה יצאו מהתנור נשפוך עליהם מהתערובת, נערבב או נבריש כך שהכל יהיה מכוסה.

תפוחי אדמה בתנור עם פטנט נעמה קדוש

תפוחי אדמה בתנור רון יוננוב

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות