תפוח אדמה מוקרם בתנור מתכון מנצח
דורית אלישע משתפת אותנו במתכון מושלם של תפו"א מוקרם בתנור.
מצרכים:
4 תפו"א אדומים
1/4 חמאה
1 שן שום
סלסלה פטריות טריות
בצל ירוק
1 שמנת לבישול
קורט פרמזן
מלח, פלפל
,כפית אבקת מרק פטריות
קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה מופיע בתחתית
מתכונים נוספים של מוקרם:
ירקות מוקרמים בתנור
תפוח אדמה מוקרם בתנור כמו בקניון
פטריות ממולאות מוקרמות מתכון של תומר תומס
מתכון נוסף של תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת של חן במטבח:
אופן הכנה:
1. לבשל את התפו"א עם הקליפה ולקלף ולחתוך לפרוסות.
2. לסדר פרוסות בתבנית פיירקס לתבל מלח פלפל.
3. לטגן עם חמאה, שן שום לשקיפות להוסיף פטריות חתוכות ולטגן 5 דקות .
4. לתבל-מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט,כפית אבקת מרק פטריות .
5. להוסיף שמנת לבישול ,להנמיך להבה 10 דקות בישול.
6. לצקת מעל התפו"א לבזוק פרמזן,להוסיף בצל ירוק ולאפות בטורבו ,בתנור שחומם ל-200 מעלות 10-15 דקות לצבע זהוב בהיר.