חיפוש

10 מתכונים מנצחים של סלטים לשבת

סלטים לשבת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

10 מתכונים מנצחים של סלטים לשבת

10 מתכוני סלטים לשבת של שחר חן FOODIK

מתכונים נוספים:
סלט בישבש -סלט שומר מרוקאי
סלט חצילים מרוקאי
סלט גזר מרוקאי עם רוטב צרמלה

10 מתכונים נוספים של סלטים לשבת של חן בן זאב:

*סלט סלק – *
לחתוך 3 סלקים לקוביות לרכך כשעה על הגז
לטבל- 2 שיני שום כתושות כף חומץ כף סוכר כפית מלח חצי כפית כמון מעט פלפל שחור מיץ מחצי לימון וכף שמן ואחרי הקירור לשים פטרוזיליה
*סלט בורגול-*
להכין כוס בורגול
לקצוץ דק 2 מלפפונים 2 עגבניות חופן פטרוזיליה וטיפה נענע – מלא לימון מלח פלפל ושמן זית
*חציל מטוגן- *
לפרוס לפרוסות לפזר מלח גס ולייבש כשעה ואז לטגן
*סלט ביצים -*
להכין ביצים על הגז
למעוך לתבל במיונז מלח ופלפל
*סלט גזר -*
לחתוך לרצועות דקות 4 גזרים
לתבל ב- 2 שיני שום כתושות טיפה פלפל חריף מלח פלפל שמן זית לימון
*סלט כרוב חמוץ *
לקצוץ קטן חצי כרוב
לתבל ב-מיץ מחצי לימון 3 כפות שמן 2 כפות חומץ מלח פלפל
*סלט כרוב סגול במיונז*
חצי כרוב סגול – חותכים קטן קטן מניחים במסננת ומערבבים עם כפית מלח ונותנים לו חצי שעה להתייבש – מנגבים עם נייר סופג ומעבירים לקערה
לתיבול- 3 כפות גדושות מיונז לייט 3 כפות מיץ לימון 1 כפית סילאן מלח פלפל
*מטבוחה -*
3 קופסאות שימורים מוטי על הגז עד שהנוזלים מצטמצמים
שורפים על הגז פלפל חריץ ושום וקוצצים דק ואחרי צמצום הנוזלים מוסיפים
לתיבול- חצי כוס שמן ופותחת בתוכה כך וחצי פפריקה מתוקה וכפית פפריקה חריפה ומוסיפה
*סלט פלפלים -*
2 פלפל אדום 2 פלפל צהוב קצוצים לקוביות
על הגז מטגנים חצי בצל לבן בינוני עד להזהבה ומוסיפים ו3 שיני שום חתוכות לפרוסות לאחר כחצי דקה מוסיפים את הפלפלים וממליחים טיפה סוגרים את המכסה על אש קטנה ונותנים לפלפלים כ25 דק להתרכך
אחרי זה בקערה מטבלים -כף שמן זית, 2 כפות חומץ רגיל, שליש כפית סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
סלט זיתים ברוטב-
2 קופסאות זיתים בלי גרעין
להרתיח את הזיתים כ10 דק ות לאחר מכן לשפוך את המים ולהרתיח שוב במים חדשים כ10 דקות
רוטב- בסיר מטגנים חצי בצל לבן חתוך קטן לאחר הזהבה מוסיפים 4 שיני שום פרוסות דק וחצי גמבה אדומה ומערבבים – מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות (טיפה פחות מחבילה קטנה) וכחצי כוס עגבניות מרוסקות ומערבבים לתיבול- כף פפריקה מתוקה כפית פפריקה חריפה (אם רוצים חריף אז יותר) כמון מלח פלפל לפי העין
מוסיפים את הזיתים מערבבים ונותנים על האש עוד כ10-15 דקות

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות