דרגו את המתכון

10 רעיונות מפתיעים וטעימים בטרוף: מה אפשר להכין עם בשר טחון?

כשהשאלה הכי נפוצה במטבח מקבלת פתרון מפתיע

פתחתם את המקרר, יש חבילה של בשר טחון – ושוב המחשבה "מה כבר אכין איתו הפעם?" צצה. אנחנו כאן כדי לשאת אתכם מהשגרה הישנה של קציצות וספגטי למגרש של רעיונות קלילים, מהירים ובעיקר – טעימים בטירוף! מגוון מתכונים לבשר טחון שיגרום לכם להתאהב מחדש במה שיש לכם כבר בבית.

ואל דאגה – כל המתכונים כאן קלים להכנה, מתאימים גם לרגעים ספונטניים של "מה לארוחת ערב?", ועם טעמים משובחים שעושים רושם גדול בלי הרבה מאמץ.

מידע בסיסי:

רשימת מצרכים – בסיסית לבישולים עם בשר טחון:

טיפ: תמיד טוב להחזיק גם פטרוזיליה קצוצה, ביצה ושבבי לחם להכנת קציצות מהירות.

10 רעיונות מעולים לבשר טחון:

  1. קאצ'ו אלו-מינוני עם טוויסט בשרי – מקפיצים בשר עם מעט בצל ושום, מוסיפים לפסטה בסגנון שקדי ביצים עם חמאה ופרמז'ן. מתקבל שילוב מנחם-משגע.
  2. קציצות ברוטב עגבניות מתקתק – ערבבו את הבשר עם ביצה, תבלינים ולחם ישן רטוב, טגנו קלות ואז בשלו ברוטב ביתי של עגבניות עם דבש או סילאן.
  3. בולונז מהיר לפסטה! – מטגנים בצל, שום, מוסיפים את הבשר + רסק עגבניות ותיבול איטלקי – תוך 30 דק' יש לכם בולונז עסיסי.
  4. פיתות בשר עם טחינה ועמבה – בישול מהיר של הבשר עם בהרט וקינמון, מילוי בפיתה עם סלט, טחינה ועמבה – קלאסיקה שמרימה.
  5. לאזניה מקוצרת – שכבות של פסטה מבושלת, בשר ברוטב, גבינה צהובה – לתנור לחצי שעה. פתרון לארוחת שבת בלי להסתבך.
  6. בורקס בשר טחון עם בצק עלים – ממלאים בצק עלים בבשר מתובל, אופים – ומתענגים על שילוב פריך וזהוב.
  7. תבשיל בשר טחון וקינואה – ארוחה בריאה בקערה: בשר מטוגן קלות, קינואה מבושלת, עשבים טריים, אבוקדו ואגוזים.
  8. ג'חנון ממולא בשר טחון (לועזי פוגש תימן) – משדרגים את הבצק המגולגל עם שכבת בשר חריף. מתאים לסופ"ש מפנק!
  9. פלאפל בשר – הפיוז'ן שתפתיעו איתו – קציצות קטנות של בשר מתובל, מטוגנות עד הזהבה, מוגשות בפיתה חמימה עם סלטים.
  10. שיפודים מעוגלי בשר (קבב ביתי) – תבלינים למזרח תיכון, שיפודים, מנגל/מחבת – ויש לכם ארוחה חגיגית בלי מאמץ.

למה תאהבו את הרעיונות האלה?

טיפים להצלחה בטוחה

וריאציות ושדרוגים מומלצים

איך מגישים?

שאלות נפוצות

אפשר להקפיא שאריות של בשר טחון מבושל?

בוודאי. צננו לגמרי, אחסנו בכלי אטום, והקפיאו עד חודש. להפשיר במקרר לפני חימום.

איזה סוג בשר טחון כדאי לבחור?

לבישולים מהירים – בשר בקר רזה או עוף. לקציצות ועסיסיות – תערובת עם 7–15% שומן.

אילו תבלינים חובה שיהיו בבית?

מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, קארי. מכאן אפשר להתפרע.

אז מה תכינו היום עם הבשר הטחון במקרר?

טיפ קטן – השאירו כתף פתוחה לדמיון. בשר טחון הוא כמו דף חלק, וכל פעם שתיגשו אליו – תוכלו לכתוב סיפור חדש במטבח שלכם. ספרו לנו בתגובות מה אתם הכי אוהבים להכין!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות