2.1/5 - למתכון דירוג של 11 חובבי בישול
3 עוגות מבלילה אחת מתכון משגע
הקדמה
עוגות אינגליש קייק הן עוגות בחושות קלאסיות, שמקורן באנגליה. הן נהוגות להגיש לצד תה או קפה, או כחלק מארוחת בוקר או צהרים. עוגות אינגליש קייק הן פשוטות להכנה, ואפשר להכין אותן בשלל וריאציות, עם תוספות שונות כמו פירות, אגוזים, או שוקולד.
מקור המתכון
עוגות אינגליש קייק הן מקורן באנגליה, עוד במאה ה-18. הן נהגו להאפיין לראשונה בספר מתכונים בשם "The Art of Cookery Made Plain and Easy" שיצא לאור בשנת 1747. המתכון המקורי כלל קמח, סוכר, ביצים, חמאה וחומרי תיבול.
טיפים
- כדי להפוך את העוגה לחמצמצה יותר, אפשר להוסיף לבלילה 1/2 כפית חומץ או לימון.
- כדי להוסיף לעוגה טעם וניחוח, אפשר להוסיף לה תוספות כמו קליפות תפוזים או לימונים קצוצות, אגוזים קצוצים, או שוקולד צ'יפס.
- כדי להכין עוגה פרווה, אפשר להחליף את החלב בשמנת צמחית, ואת הביצים ב-1/2 כוס (120 מ"ל) מים או מיץ פירות.
וריאציות ושיפורים
- עוגת אינגליש קייק שוקולד: מערבבים לתוך הבלילה 1/2 כוס (100 גרם) שוקולד מריר קצוץ.
- עוגת אינגליש קייק פירות: מערבבים לתוך הבלילה 1 כוס (150 גרם) פירות קצוצים, כמו תפוחים, בננות, או דובדבנים.
- עוגת אינגליש קייק אגוזים: מערבבים לתוך הבלילה 1/2 כוס (75 גרם) אגוזים קצוצים, כמו שקדים, אגוזי מלך, או פיסטוקים.
דרגת קושי: קל
זמן הכנה נדרש: 45 דקות
הצעות הגשה:
- אפשר להגיש את עוגות האינגלייש קייק לצד תה או קפה, או כחלק מארוחת בוקר או צהרים.
- אפשר לקרר את העוגה ולהגיש אותה כקינוח.
מצרכים:
- 4 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- ¼1 כוסות שמן
- 4 ביצים
- 2 שקיות אפייה 20 גרם
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 1 כפית סודה לשתייה
- 3 תבניות אינגליש קייק
תוספות:
- פקאנים מייפל, קינמון, סוכר חום, מעט שוקולד שחר וקוקוס (לבחירה)
אופן הכנה:
-
להכניס לקערה את כל הרכיבים ולערבב היטב לבלילה חלקה.
-
לחלק את הבלילה ל-3 תבניות אינגליש קייק.
לתוספות:
-
עוגה ראשונה נוסיף פקאנים ומייפל לעוגה השנייה נוסיף קינמון וסוכר חום, ולשלישית מעט שוקולד שחר וקוקוס.
-
אפשר כל מה שבא לכם לכו עם הדמיון ועם מה שיש בבית אפשר גם טחינה וסילאן.
המשך הכנה:
-
להכניס לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות ולאפות כ 30-35 דקות.
מתכון של מלי ארביב בן הרוש