המדריך המושלם לבחירת אבטיח מתוק
הקיץ כבר כאן ואבטיח הוא הפרי האידיאלי לאכול בקיץ.
אבל לא פעם אנחנו קונים אבטיח בשוק או בסופר ומקווים שהוא יהיה מתוק.
לפעמים זה מצליח ולפעמים לא.
אז לכבוד הקיץ קבלו את המדריך שיעזור לכם לבחור אבטיח מתוק.
1. כתמי שדה
מקור תמונה: davidwolfe.com
אותו כתם שאנחנו רואים באבטיח למקרה שלא ידעתם הוא המקום עליו היה מונח האבטיח בשדה.
ככל שהכתם יותר בגוון צהוב או קרמי יותר , האבטיח יהיה מתוק יותר.
בתמונה האבטיח מצד ימין הוא אידיאלי באמצע הוא טוב ובצד שמאל הוא פחות טוב אבל עדיין טוב.
לכן העדיפו תמיד את הכתם הצהוב או הקרמי באבטיח.
2. זכר או נקבה
מקור תמונה: brightside.me
אולי לא ידעתם אבל גם באבטיחים יש זכר ונקבה.
אבטיח זכר הוא גבוה יותר וצורתו מאורכת ואילו אבטיח נקבה הוא עגול יותר.
אבטיח זכר הוא מיימי יותר ואילו אבטיח נקבה כמו בחיים האמיתיים מתוק יותר 🙂
לכן העדיפו תמיד אבטיח מסוג נקבה.
3. גבעול
מקור תמונה: brightside.me
אותו גבעול שנמצא בראש האבטיח מלמד אותנו אם האבטיח בשל.
אם הגבעול ירוק אז האבטיח נקטף לפני הזמן, חפשו תמיד את הגבעול היבש כמו בתמונה.
בהרבה מקומות מורידים את הגבעול ולכן השתמשו בטיפים האחרים שהוזכרו במאמר זה.
4. גודל
מקור תמונה: pingminghealth.com
יש נטיה לחשוב שככל שהאבטיח יותר גדול הוא יותר טוב וזאת טעות.
חפשו את האבטיח הבינוני, לא הגדול מדיי ולא הקטן מדיי.
5. "קורי עכביש"
מקור תמונה : brightside.me
אותם כתמים חומים על האבטיח שנראים כמו קורי עכביש מרמזים על מספר הפעמים שהדבורים ביקרו בפרח האבטיח.
ככל שיש יותר "קורי עכביש" חומים כך האבטיח מתוק יותר.