לביבות יוגורט מתכון מנצח ב-5 דקות
אורלי קרלין משתפת אותנו במתכון מושלם של לביבות יוגורט ב-5 דקות.
פשוט טעים בטירוף והכי חשוב קל להכנה.
מצרכים:
1 כוס יוגורט
1 ביצה
2 כפות חמאה מומסת
1 כוס קמח
2 כפות סוכר
¼ כפית מלח
½ כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפיה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
לביבות קישואים ב-3 דקות מתכון הורס
לביבות גבינה צפתית מתכון נדיר
פנקייק יוגורט נדיר
מתכון נוסף :
אופן הכנה:
1. נערבב קודם את היוגורט עם ביצה וחמאה.
2. בקערה נפרדת נערבב את הקמח, אבקת אפיה ,סודה לשתייה וסוכר.
3. נאחד בין הרטובים והיבשים, ונערבב אותם עד שנוצר גושים, לא צריך להגיע לאחידות.
3. נשאיר בין 15 ל-20 דקות לעמוד, ואחרי זאת אפשר לטגן.
4. אפשר לאכול עם שמנת חמוצה ,דבש או ממרח שוקולד.
לביבות יוגורט ללא סוכר וללא גלוטן – לודמילה קופסטייטיס קושניר
מצרכים:
1 כוס יוגורט טבעי
1/6 כוס מים
1 ביצה
קורט מלח
4 שקיות תחליף סוכר מסוג monkfruit sweetener או כפית סוכרזית נוזלי
1 שקית סוכר וניל (לא חובה!)
1 ורבע תערובת ללא גלוטן (אצלי על בסיס קמן אורז)
1 שקית אבקת אפיה
1 כף שמן
אופן הכנה:
1. לערבב יוגורט ומים ולחמם טיפה במיקרו.
2. בקערה לטרוף ביצה ,מלח, תחליף סוכר , וניל. .
3. לאחד הכל יחד עם היוגורט ומים ולהוסיף בהדרגה תערובת קמח,אבקת אפייה ושמן. .
4. לטגן על מחבת חמה באש בינונית.
מאפה שכבות גבינה ויוגורט – אתי עמאר אסייג
מצרכים:
1 חבילה בצק עלים או בצק פילאס
3 וחצי כוסות חלב
200 גרם יוגורט עזים
500 גרם גבינה פטה
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה
250 גרם גבינת ריקוטה
5 ביצים
1 כוס שמן זית
לפי הטעם פלפל שחור ומלח
אופן הכנה:
1. מערבבים את הגבינות בקערה ולהוסיף פלפל.
2. טורפים את הביצים עם החלב, שמן הזית ויוגורט עד לתערובת אחידה.
3. משמנים תבנית אפיה מלבנית ומרפדים את תחתית התבנית בבצק העלים.
4. יוצקים מצקת מהתערובת הנוזלית (חלב, ביצים וכו ’) .
5. מפזרים חופן מלא של תערובת הגבינה.
6. מניחים מעל שוב בצק עלים ויוצקים שוב את התערובת נוזלית ומעל את תערובת הגבינה ומכסים את המאפה בבצק עלים.
7. אופן בתנור שחוממם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.