קציצות עוף מיליון דולר
סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון מיליון דולר של קציצות עוף.
מצרכים:
חצי קילו חזה עוף טחון,
3 כפות גדושות של פירורי לחם מתובלים
1 ביצה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
1 בצל מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים
חופן פטרוזליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
עלי כרפס קצוצים ללא הגבעולים
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית בהרט
רבע כפית פפריקה מתוקה
מעט כורכום
לעבד הכל יחד היטב ולהכניס למקרר לשעה לספיגת טעמים והתייצבות.
מצרכים לרוטב
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
1 גמבה גדולה חתוכה לרצועות
1 סלסלת פטריות שמפניות חתוכות לפרוסות
2 שקיות של ערמונים
2 וחצי כוסות מים רותחים מעורבבים עם תבילינים לפי הטעם- מלח, פלפל שחור גרוס, מרק עוף, כורכום, פלפל שאטה גרוס וחצי כפית פפריקה מתוקה.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
קציצות עוף נדירות מתכון קל
קציצות עוף קריספיות בטירוף ב-5 דקות
קציצות עוף עם אפונה מתכון חלומי
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מטגנים בצל עם מעט שמן עד להשחמה, מוסיפים את הגמבה ומטגנים כ 2 דקות מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
2. בינתיים שמים בקערה קטנה 2 וחצי כוסות מים רותחים ומוסיפים את כל התבלינים לפי הרשימה.
3. שופכים את תערובת המים עם התבלינים לסיר ומביאים לרתיחה.
4. עם ידיים משומנות מגלגלים כדורים,מועכים טיפה ומכניסים לסיר.
5. מנמיכים את הגז ומבשלים משהו כמו חצי שעה עד שהרוטב מצטמצם.
6. אפשר מידיי פעם לנער את הסיר.
7. 2 דקות לקראת סוף הבישול להוסיף חצי פטרוזליה קצוצה.