שקשוקה ספיחה מתכון מיוחד וחדש של תומר תומס
תומר תומס משתף אותנו במתכון חדש של שקשוקה ספיחה.
מצרכים:
חציל בלאדי
10 עגבניות מגי חתוכות לרבעים עם הקליפה
כיכר לחם אחיד
1 פלפל חריף ירוק חתוך לפרסות(לא חובה)
8 שיני שום טרי חתוכות לפרוסות
מלח לפי הטעם
4 ביצים
מתכונים נוספים:
שקשוקה של אמא מתכון קטלני
שקשוקה מטריפה מתכון מוצלח במיוחד
איך מכינים שקשוקה -המדריך המלא
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון:
אופן הכנה:
1. חותכים את החציל בלאדי לפרוסות כפי שמופיע בסרטון, ומפזרים על פרוסות מלח על מנת שיוציאו את הנוזלים המרים שבחציל.
2. שמים את פלחי העגבניות במחבת ונותנים לעגבניות להתבשל במיץ של עצמן ומוסיפים את פרוסות הפלפל חריף ופרוסות השום הטרי למחבת. ומכסים עם מכסה ונותנים לזה להתבשל.
3. לאחר רבע של בישול מוסיפים לעגבניות במחבת מלח ומערבבים ומכסים שוב את המחבת ונותנים לזה להמשיך להתבשל, בינתיים מטגנים את פרוסות החצילים.
4. ברגע שפרוסות החציל שטיגנו מזהיבות משני הצדדים,מוסיפים אותן למחבת,לאחר שמוסיפים את החצילים למחבת מוסיפים עוד מעט מלח,כמוכן חשוב להשקות את החצילים במחבת עם הרוטב עגבניות שבמחבת ואז מוסיפים את הביצים כמו שמוסיפים לשקשוקה(הכל מודגם בסרטון)
5. מחממים את הכיכר לחם בתנור למשך 5 דקות שיהיה קראנצי ואז חותכים את הלחם כפי שמוצג בסרטון,ממלאים בספיחה ומגישים.