פריקסה חלומי מקמח כוסמין מתכון מנצח
אוריה אהרוני משתפת אותנו במתכון חלומי של פריקסה מקמח כוסמין.
מצרכים:
חצי קילו קמח כוסמין מלא (5 כוסות חדפ קר)
כף מחוקה שמרים יבשים
3 כפות סוכר חום
3 כפות שמן (בסוף)
1.5 כוסות מים
כף מלח
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
פריקסה טוניסאי המתכון ששבר את הרשת
לחמניות כוסמין רכות מתכון נדיר
פריקסה טוניסאי המתכון הכי מוצלח
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בקערה להניח את הקמח וליצור גומה בקמח לתוכה לשפוך את השמרים והסוכר ,ומעליהם חצי כוס מים להמתין לתסיסה של השמרים(2 דקות ) להתחיל ללוש, בהדרגה תוך כדי לישה להוסיף את יתרת המים ולקראת הסוף את המלח והשמן .
2. שהבצק אחיד לשמן קלות מסביב ולהניח ל40 דקות התפחה , להוציא להכין צורות ולהניח כל אחד -כל חתיכת בצק על נייר אפייה( גזור לקוביה קטנה ) ,להניח לצורות עוד 40 – 60 דקות נוספות .
3. לחמם סיר עם שמן עמוק ולזרוק את הפריקסה יחד עם הנייר אפייה לשמן ,לתת לזה מכל צד דקה שתיים להוציא ולהניח על נייר סופג .
4. למלא בטונה ,אריסה ביצים קשות ,תפוחי אדמה ,זיתים שחורים טחינה!וסלט חי ( אני מערבבת את הטונה הביצים הזיתים והתפוחי אדמה יחד עם כף וחצי אריסה נדיר! נדיר!).
באהבה אוריה❤.