תחתיות ארטישוק במילוי בשר מתכון חגיגי לראש השנה
חופית אלמקייס משתפת אותנו במתכון חגיגי לראש השנה של תחתיות ארטישוק במילוי בשר.
מצרכים:
שקית תחתיות ארטישוק-400 גרם קפוא
2 בצלים חתוכים לרצועות
קופסא פטריות חתוכות או טריות
לבשר
500 גר בשר בקר טחון טרי
בצל מגורד
חופן פטרוזליה קצוצה
ביצה
תפו"א קטן מגורד דק
חצי כף מלח
חצי כף פלפל שחור
כף תבלין ראס אל חנות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
ארטישוק ממולא מרוקאי מתכון מושלם לחג
ארטישוק ממולא בשר טחון עם אפונה
עוף עם גרגירי חומוס וארטישוק
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. ראשית יש להרתיח את תחתיות הארטישוק כ-10 דקות לריכוך קל עם חצי כפית כורכום כדי שיקבלו צבע זהוב יפה.
2. לערבב בקערה את כל חומרי המילוי ולמלות בכל תחתית ארטישוק ולהדק היטב.לטבול בביצה טרופה ואח"כ בקמח ולטגן בשמן משני הצדדים ולהניח בצד.
3. בסיר יש לטגן את הבצל עד לשקיפות ואז להוסיף כף סוכר חום וכף סילאן ולקרמל את הבצל עד שהוא נהיה שחום ויפה.
4. להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן יחד עוד דקה להוסיף כף כורכום,כפית מלח,חצי כף פלפל שחור גרוס ולערבב לפתיחת טעמים.
5. להוסיף כוס וחצי מים חמים ואז להוסיף כף אבקת מרק בצל וחצי כף אבקת מרק עוף לבדוק טעמים ולהוסיף את התחתיות לשפוך מהרוטב שבסיר על הקציצות לכסות ולבשל כשעה על להבה נמוכה.במהלל הבישול אם חסר נוזלים להוסיף מעט מים אך הרוטב צריך להישאר סמיך.