טארט קרם פטיסייר עם פירות יער – נעה עינת
מצרכים לטארט קרם פטיסייר עם פירות יער:
בצק פריך:
חצי כוס אבקת סוכר
200 חמאה רכה
2 כוסות ו-2 כפות קמח
2 חלמונים
תמצית וניל
גרידת לימון
2 כפות חלב
קרם פטיסייר:
2 חלמונים
כף וחצי קורונפלור
1/2 מקל וניל (או כף תמצית וניל או 1/2 כפית משחת וניל)
רבע כוס סוכר
כוס חלב
סירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס מים
פירות יער
שקדים מולבנים פרוסים
ביצה להברשה
אופן הכנת הטארט קרם פטיסייר עם פירות יער:
מתחילים עם הסירופ סוכר:
1. שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
2. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהסוכר נמס.
נמשיך לבצק פריך:
1. בקערת המיקסר שמים את אבקת הסוכר והחמאה ומערבבים.
2. מוסיפים קמח וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים חלמונים וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים חלב, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
5. מוציאים מקערת המיקסר,משטחים על ניילון נצמד,עוטפים ומכניסים למקפיא.
קרם פטיסייר:
1. שמים בסיר בישול את החלב,מוסיפים את תמצית הוניל וחצי מכמות הסוכר ומרתיחים.
2. לחלמונים מוסיפים את הסוכר שנותר והקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
3. לאחר שהחלב רתח שופכים חצי מהכמות לתערובת החלמונים,מערבבים היטב ומחזירים את תערובת החלמונים לחלב וממשיכים לבשל( השוואת טמפרטורות ),
תוך כדי ערבוב מתמיד עד להופעת בועות. יש להזהר מבישול יתר.
4. שופכים את התערובת מיד עם הופעת הבועות הראשונות לקערה עם מסננת ומסננים עד לקבלת תערובת חלקה.
5. על מגש עם ניילון נצמד, משטחים את קרם הפטיסייר ,עוטפים ומצננים.
מתחילים בהרכבת העוגה:
1. על משטח מקומח מרדדים את הבצק פריך.
2. יוצרים עיגול באמצעות רינג או תבנית אפייה עגולה.
3. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה , שמים במרכז הבצק פריך קרם פטיסייר ומעל מפזרים פירות יער.
4. מקפלים את שולי הבצק מסביב לקצוות קרם הפטיסייר.
5. מברישים קלות עם ביצה את שולי הטארט ומפזרים מעל שקדים.
6. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ- 20-25 דקות ( תלוי בתנור ובגודל הטארט)
7. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ סוכר.
בתאבון!!!