ריבת בצל מתכון מעלף
רעיה אופק משתפת אותנו במתכון מעלף לריבת בצל.
מצרכים:
4 בצלים גדולים
2 כפות שמן
כוס סוכר
כוס יין אדום
3 כפות חומץ בלסמי
ניתן להוסיף פלפל חריף לטעם מתוק פיקנטי.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
קציצות חזה עוף ברוטב ריבת בצל
עוף בריבת בצל מתכון מושלם
קדרת (טאג'ין) עוף בריבת בצל מתכון של תומר תומס
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. לחתוך את הבצלים לרבעים.
2. לפרוס כל רבע לפרוסות דקות.
3. בסיר עם תחתית עבה, לחמם את השמן.
4. להוסיף את הבצלים ולבשל כ 10 דקות עד לריכוך חלקי.
5. אם רוצים טעם פיקנטי, ניתן להוסיף פלפל חריף פרוס לפרוסות דקות בשלב זה..
6. להוסיף סוכר, יין וחומץ בלסמי.
7. להביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל עד לצימצום הנוזלים.
8. יש לשמור היטב שהריבה לא תחרך.
9. כאשר יש בועות גדולות וכמעט כל הנוזלים התאדו, זה הסימן שהריבה מוכנה.
10. לקרר היטב.