טירמיסו איטלקי מתכון קלאסי
מצרכים טירמיסו איטלקי :
6 ביצים
1 כוס אספרסו
10 כפות סוכר (120 גרם)
500 גרם גבינת מסקרפונה
אבקת קקאו לא ממותקת ( לא שוקולית)
שוקולד ציפס
400 גרם בישקוטים
אופן הכנה:
1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
2. מקציפים חצי מכמות הסוכר עם החלמונים עד לקבלת קצפת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים לתערובת החלמונים והסוכר את גבינת המסקרפונה ומקציפים לתערובת אחידה.
4. מקציפים את החלבונים עם הסוכר שנותר עד לקבלת קצפת יציבה.
5. מקפלים את תערובת החלבונים לתוך תערובת המסקרפונה עד לקבלת תערובת אחידה, מקפלים בעדינות.
6. בתבנית עמוקה שמים שכבה של המילוי ומשטחים לשכבה אחידה.
7. טובלים את הבישקוטים באספרסו ומסדרים בתבנית מעל תערובת המסקרפונה.
8. שמים מעל הבישקוטים שכבה נוספת של תערובת המסקרפונה.
9. מפזרים מעל המסקרפונה את השוקולד ציפס.
10. מסדרים מעל שכבה נוספת של בישקוטים טבולים באספרסו.
11. שמים שכבה נוספת של מילוי מעל הבישקוטים.
12. מפזרים מעל קקאו ומכניסים למקרר למשך שעתיים.
13. לאחר שעתיים פורסים ומגישים