עוגת תפוחים נדירה ב-5 דקות מתכון של אורטל מושיקה.
מצרכים:
4-5 תפוחים ( גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות)
1 כוס סוכר חום (אפשר גם לבן)
3 ביצים גדולות
¾ כוס שמן
1 כוס קמח תופח (או רגיל עם כפית אפיה אפייה)
1 כוס שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
¼ כוס שמנת מתוקה / מיץ תפוזים
מלח (קורט )
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
½ כוס אגוזי מלך קצוצים או צימוקים
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים שאולי תרצו להכין:
עוגת שוקולד עסיסית ב-4 דקות במיקרו
עוגת שוקולד הורסת לשבת
עוגת גבינה ניו יורקית ב-5 דקות
עוגת תפוחים בחושה – ניקי ב
אופן הכנה:
1. בקערה אחת נשים את התפוחים עליהם את הסוכר, הביצים, שמן, מיץ תפוזים (או שמנת מתוקה ), קמח, שיבולת שועל, קינמון, וניל ומלח.
2. לערבב את כל החומרים לעיסה אחת עד שהכל מתאחד, – לא לערבב יותר מידי.
3. לשמן תבנית ולאפות בחום של 180 מעלות כ 40 דקות עד שהעוגה שחומה ויציבה .