עוגת גבינה ופצפוצי קורנפלקס מתכון שחיתות של חופית אלמקייס
מצרכים:
5 כוסות (550 גרם) קורנפלקס מיני
1/2 2 כוסות (300 גרם) שקדים או אגוזי מלך גרוסים
1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל
1 כפית וניל
תוספת לקלתית
100 גרם חמאה מומסת
1 חלמון
1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
למלית
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
1 גביע (250 גרם) מסקרפונה
2 מכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 9% או 15%
3/4 1 כוסות (210 גרם) אבקת סוכר
1 כפית מחית או תמצית וניל
4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
לציפוי
חצי צנצנת ממרח לוטוס מומס במיקרו.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים שאולי תרצו להכין:
עוגת תפוחים נדירה ב-5 דקות
עוגת שוקולד עסיסית ב-4 דקות במיקרו
עוגת שוקולד ללא קמח מתכון מעלף
עוגת ביסקוויטים – חן במטבח
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. משמנים את התבנית העגולה.
3. שמים בקערה את הקורנפלקס, השקדים, המייפל והווניל ומערבבים לתערובת אחידה. מפזרים מחצית מהתערובת בתבנית התנור משטחים ואופים כ-20 דקות עד להזהבה. מצננים לגמרי.
4. מוסיפים לתערובת הנותרת חמאה מומסת, חלמון וקמח ומשטחים בתבנית העגולה. אופים כ-20 דקות עד הזהבה,מצננים..
5. שמים את מרכיבי המלית בקערת מערבל עם וו הקצפה ומקציפים לקרם חלק. יוצקים על הקלתית המצוננת מכניסים את העוגה למקפיא וכשהיא במצב קפוא יוצקים עליה את הממרח לוטוס המומס מפזרים את פירורי הקורנפלקס המקורמל,אפשר לזלף קצפת בצדדים מכסים ומצננים במקרר לפני ההגשה.