חיפוש

ספינג מרוקאי אורגינל מתכון נדיר

ספינג' ללא שמרים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

ספינג מרוקאי אורגינל מתכון נדיר

הספינג המרוקאי, ידוע גם כ"סופגניות מרוקאיות", הוא פינוק מתוק במיוחד שנאפה בכל ימות השנה אך מזוהה לא מעט עם חג החנוכה. מושלם לכל מי שאוהב להכין את הדברים לבד ולא לקנות כזה שעמד שעות בקונדיטוריה והתייבש לו, המתכון הזה הינו אותנטי וחושף את כל הסודות לספינג מושלם. בהכנת הספינג משתמשים בקמח, מים, שמרים ומעט אלכוהול שמונע מהבצק לספוג כמות גדולה של שמן, כל שלב בהכנה חשוב ליצירת הטעם הייחודי והמרקם האוורירי. המתכון מתאים לכל סוגי האירועים, ממפגשים משפחתיים ועד לפינוק אישי, וחשוב לטגן בשמן 180 מעלות,טיגון בשמן קר מדיי יגרום לספינג שומני שמיוחד ואילו טיגון בשמן חם מדיי יגרום לספינג להיות בצקי בפנים. המתכון הוא של מלי ואתם מוזמנים לנסות.

מצרכים:

1 ק"ג קמח
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
מעט מלח
2 כפות שמרים
2 כפות אלכוהול מומלץ ערק או ברנדי
מים חמימים לפי הצורך, כשלוש כוסות או קצת יותר
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים שאולי תרצו להכין:
עוגת בננות בחושה מתכון מנצח
מרק אפונה וברוקולי מתכון מושלם
סופגניות כמו בקונדיטוריה מתכון של קונדיטור

ספינג מרוקאי קרין גורן

אופן הכנה:

1. ללוש לבצק דביק אך לא נוזלי, להתפיח כשעה עד הכפלת הנפח.
2. ללוש שוב ולהתפיח שוב עד הכפלת הנפח.
3. לחמם שמן לטיגון עמוק.
4. בעזרת ידיים רטובות או משומנות לתלוש חתיכת בצק ולעשות חור באמצע, לשים בשמן ולטגן משני הצדדים להזהבה יפה.
5. להוציא על נייר סופג.
6. לגלגל בסוכר ולהתענג.

שאלות ותשובות על מתכון לספינג:
1. מהו ספינג?
תשובה: ספינג הוא מאפה מתוק מסורתי במטבח המרוקאי, דומה במבנהו לסופגניה. הוא מורכב מבצק המכיל קמח, שמרים, מים ותבלינים, ומטוגן בשמן עמוק.

2. מהן התבלינים הנפוצים בהכנת ספינג?
תשובה: תבלינים נפוצים בהכנת ספינג כוללים סוכר וקינמון, אך יש גם מי שמוסיף תמציות כמו וניל או אגוז מוסקט לתיבול נוסף.

3. האם יש צורך בהתפחה לבצק של הספינג?
תשובה: כן, חשוב לתת לבצק התפחה כדי שהשמרים יעבדו ויגרמו לבצק להפוך לאוורירי.

4. באיזה שמן כדאי לטגן ספינג?
תשובה: מומלץ לטגן ספינג בשמן צמחי נטול טעם חזק, כמו שמן קנולה או שמן חמניות, כדי שלא להשפיע על טעם הספינג'.

5. האם ישנה גרסה בריאותית לספינג?
תשובה: ניתן להכין גרסה בריאותית יותר של ספינג על ידי החלפת הקמח הלבן בקמח מלא או קמח כוסמין ואפיה בתנור במקום טיגון, אך זה עלול לשנות את הטעם והמרקם המקוריים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות