אנטיפסטי כמו במסעדות מתכון מעלף
אנטיפסטי הינו מנת פתיחה איטלקית מסורתית המוגש בדרך כלל לפני ארוחה ותפקידה לפתוח את התיאבון. הוא מורכב ממגוון של מרכיבים, כולל בשרים מבושלים, גבינות, ירקות כבושים, זיתים ועוד.
אנטיפסטי הינה מנה רבגונית שניתן להגיש אותה במגוון דרכים. היא יכולה לשמש כמנה ראשונה, כתוספת למנה עיקרית או אפילו כחטיף.
אנטיפסטי הוא מנה טעימה ומעוררת תיאבון. היא מציעה שילוב של טעמים, מרקמים וצבעים המעוררים את בלוטות הטעם ומכינים את הסועד לארוחה מושלמת.
מתכון של לאה מאיר.
מצרכים:
לירקות
3 פלפל אדום (גמבה) מרוקן מגרעינים וחתוך לרצועות רחבות.
3 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לרצועות דקות.
3-4 סלקים מבושלים חתוכים לעיגולים (אני השתמשתי בסלק בשקית מבושל בואקום).
2 חצילים בינוניים חתוכים לעיגולים.
2 בטטות בינוניות קלופות חתוכות לקוביות בינוניות.
2 קישואים חתוכים לעיגולים (איך צורך לקלף את הקליפה).
2 פלפל ירוק חריף.
1 כרישה חתוכה לעיגולים.
דלעת חתוכה לקוביות בינוניות.
תמרים.
ראש שום חצוי לחצי.
רוטב
1/3 כוס שמן זית או 1/3 כוס שמן קנולה (מה שאוהבים).
1 כף גדושה דבש.
1 כפית גדושה אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט.
1 כפית שום כתוש.
1 כפית זעתר.
1 כפית טימין יבש.
1 כפית רוזמרין יבש.
1 כפית פלפל שחור גרוס.
1 כפית שטוחה מלח.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
מתכון לסלט ירקות עשיר של פעם בחיים
שיפודי ירקות מתכון מעלף
פשטידת ירקות וגבינות ב-5 דקות
מגש אנטיפסטי מנצח – עוז תלם
אופן הכנה:
1מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות.
2בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומנת היטב, מסדרים בשכבה אחידה את כל הירקות, כל ירק מונח בשורה לבד כמו רעפים (ראה תמונה), אין לערבב את הירקות יחדיו.
3בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה, זה הזמן לטעום ואם צריך לשפר טעמים .
4מורחים בנדיבות בעזרת מברשת את הרוטב מעל הירקות .
5מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות או עד שהירקות משחימים ומתרככים.
6מגישים ואוכלים חם. טעים גם קר.
7טיפים ושדרוגים …
8את כמות הירקות ניתן לבחור לפי העדפות אישיות, ניתן להוסיף או להוריד כל ירק שרק תרצו.
9עגבניות רבעים, ברוקולי פרחים, פטריות טריות שלמות, בצל גדול לבן/סגול קלוף חתוך לארבעים ועוד …
10בתיאבון! אז … כנסו למטבח וספרו איך היה .