סלמון בתנור עם צימצורי מתכון מענג
סלמון הוא דג בריא וטעים, והוא מהווה מרכיב נהדר לארוחת ערב קלילה ומענגת או לארוחת שישי. מתכון זה לסלמון בתנור הוא פשוט להכנה, והוא מצריך רק כמה מרכיבים בודדים.
הסלמון מצופה בתערובת של לימון, שמן זית, ותבלינים, והוא אפוי בתנור עד שהוא רך ומלא טעם. התוצאה היא דג עסיסי ומושלם, עם עור פריך וטעים.
מתכון זה מתאים לכל המשפחה, והוא יכול להיות מוגש עם תוספות שונות, כגון אורז, תפוחי אדמה, או ירקות.
מתכון של אריאל דוד מרציאנו.
מצרכים:
פילה סלמון
שמן זית
שיני שום כתושות
מיץ מלימון סחוט
1/4 כפית מלח גס
טימין(אופציה)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
סלמון בתנור מתכון הכי טעים בעולם
סלמון בתנור ברוטב סויה דבש מתכון לראש השנה
סלמון ברוטב חריימה מתכון היסטרי לשבת
סלמון בתנור בסויה וסילאן – חן במטבח
לרוטב הצימצורי:
צנצנת בגודל בינוני, 5-15 דקות עבודה (תלוי איך מכינים), פרווה/טבעוני
מצרכים:
1 צרור גדול (צרור של שוק!( פטרוזיליה )או % צרור פטרוזיליה ו-% כוסברה), חתוך גס*
כפית אורגנו מיובש או עלים מ-5-7 גבעולי אורגנ/זעתר טרי
חצי פלפל אדום, חתוך גס.
חצי בצל קטן, סגול או רגיל, חתוך גס.
2-3 שיני שום, קלופות וחתוכות גס (אפשר גם יותר כמובן)
4 כפות חומץ יין לבן (אפשר גם חומץ יין אדום או חומץ
תפוחים)
חצי כוס שמן זית (אפשר גם יותר או פחות לפי כמה שנראה.
לכם )
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם.
קורט סוכר– רק אם צריך
לא להבהל מהאורך של אופן ההכנה יש כאן כמה שיטות להכנה תבחרו את המועדפת עליכם.
אופן הכנה.
במעבד מזון:
1.שמים את עשבי התיבול בקערת מעבד המזון. מפעילים
בפולסים עד שהעשבים קצוצים אבל לא מדי.
2.מוסיפים את השום, הפלפל, האורגנו, הבצל והחומץ.
3.טוחנים היטב ובהדרגה מוסיפים את השמן, עד שמתקבל ממרח.
4.טועמים ומוסיפים מלח ועוד חומץ ו/או שמן זית לפי הטעם. אם חמצמץ לכם מדי, אפשר גם להוסיף
קורט סוכר.
בעזרת סכין:
1. שמים את כל עשבי התיבול והירקות על קרש חיתוך גדול ובעזרת סכין חד קוצצים נמרצות עד שהכל
קצוץ היטב.
2. מעבירים לקערה ומוסיפים את החומץ ואת שמן הזית.
טועמים ומוסיפים מלח ועוד חומץ ו/או שמן זית לפי הטעם. אם חמצמץ לכם מדי, אפשר גם להוסיף
קורט סוכר.
לא משנה איך הכנתם:
מעבירים לקופסה ומוסיפים עוד שמן זית לכיסוי אם צריך.
שומרים במקרר 24 שעות לפני השימוש (אפשר גם לאכול מיד, אבל ההשרייה עושה רק טוב לטעם)
הצ'ימיצ'ורי נשמר 5 ימים.
אופן הכנה של הסלמון בתנור:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2.מערבבים בקערה קטנה,שמן זית,שום ומיץ לימון.
3.מרפדים תבנית בנייר אפיה,משמנים היטב בשמן זית ומניחים את הדג במרכז על הצד של העור.
4. מורחים את הדג בתערובת השמן כך שהיא מכסה את כל פני הדג.
5. מפזרים מעל הדג,מלח ופלפל ומעסים מעט.
6.מכניסים את הדג לתנור ואופים למשך 20 דקות (יש להזהר מאפיית יתר,אם אפיתם יותר מדיי,תהייה שכבת שומן לבנה מעל הדג).
7. מוציאים את הדג ומגישים לצד הצימצורי.