מרק גריסים מרוקאי מתכון מהמם
מתכון של גילה כהן ארבלי.
מצרכים:
1.5 כוסות גריסי פנינה (כוס חד פעמי שתיה חמה)
1 כוס עדשים אדומים
ירקות
1גזר מגורד
1 בצל חתוך דק
1 קישוא חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות קטנות
מעט כרוב קצוץ (2עלים)
2 גבעולי סלרי
3 שיני שום קצוץ
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
כפית שטוחה כמון
מלח לפי טעם
2 כפות גדושות מרק עוף
מעט שמן
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
מרק גריסים מושלם ליום חורפי
מרק גריסים עם ירקות
מרק גריסים וירקות לימי החורף
מרק גריסים וירקות – חן במטבח
אופן הכנה:
1. לשטוף את הגריסים ולהרתיח אותם בליטר מים בערך חצי שעה על אש נמוכה להוסיף מעט מלח לריכוך מהיר.
2. בינתיים קוצצים את כל הירקות כעבור 40 דקות מוסיפים את הירקות לגריסים ממשיכים לבשל יחד עוד 20 דקות עד לפתיחה של הגריסים מוסיפים את העדשים האדומות מתבלים ומבשלים לעוד 10 דקות.
3. מכבים את הגז ,לשים לב צריך להוסיף מידי פעם מים רותחים הגריסים תופחים ומסמיכים את המרק.
4. אפשר להכניס את כל התכולה לסיר לחץ לשעה וחצי בישול ונגמר
5.אני מעדיפה את הבישול האיטי יותר טעים ואסתטי